hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD Temsilciler Meclisi, borç tavanı anlaşmasını kabul etti

    ABD Temsilciler Meclisi, borç tavanı anlaşmasını kabul etti
    expand

    bir ABD Temsilciler Meclisi, temerrüde düşmekten kaçınmak için hem Demokratların hem de Cumhuriyetçilerin çoğunluk desteğiyle 31,4 trilyon dolarlık borç tavanını askıya alan bir yasa tasarısını kabul etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD'de borç limiti tasarısı onaylandı. ABD Temsilciler Meclisi, 31,4 trilyon dolar olan federal borçlanma tavanının 2 yıl için askıya alınmasına ilişkin tasarıya onay verdi.

    Cumhuriyetçilerin kontrolündeki Meclis, yasayı Senato'ya göndermek için 314'e karşı 117 oyu verdi. Senato, federal hükümetin faturalarını ödemek için parasının bitmesinin beklendiği son Pazartesi gününden önce önlemi yürürlüğe koyması ve Başkan Joe Biden'ın masasına götürmesi gerekiyor.

    Biden, ABD ekonomisini felce uğratacak ve dünya finans piyasalarını sarsacak bir temerrüde düşmekten kaçınmak için tasarının zamanında masasına gelmesini bekliyor.

    Mevzuat, federal hükümetin borçlanma limitini 1 Ocak 2025'e kadar askıya alıyor. Buna göre, Biden ve Kongre'nin siyasi açıdan riskli konuyu Kasım 2024 başkanlık seçimleri sonrasına kadar bir kenara bırakıldı.

    Ayrıca önümüzdeki iki yıl boyunca bazı hükümet harcamalarını sınırlayacak, belirli enerji projeleri için izin sürecini hızlandıracak, kullanılmayan COVID-19 fonlarını geri alacak ve gıda yardımı programları için çalışma gereksinimlerini ek alıcılara genişletecektir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Biden ile Meclis Başkanı Kevin McCarthy arasında bir uzlaşma olan önlem, Cumhuriyetçilerin 71 katı üyesinin muhalefetini çekmişti.

    Sert Cumhuriyetçiler daha derin harcama kesintileri ve daha sıkı reformlar istiyordu. Cumhuriyetçiler Meclisi 222'ye karşı 213'lük dar bir çoğunlukla kontrol ediyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow