hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD, ilhaka yanıt olarak Rusya’ya yeni yaptırımlar açıkladı

    ABD, ilhaka yanıt olarak Rusya’ya yeni yaptırımlar açıkladı
    expand

    Biden yönetimi, Kremlin'in ilhak hamlesine yanıt olarak Cuma günü yüzlerce Rus yetkili ve kuruluşa yeni ekonomik yaptırımlar duyurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD, Rusya'nın Donetsk, Luhansk, Zaporijya ve Herson'u ilhak etmesine yanıt olarak yüzlerce Rus yetkili ve kuruluşa yeni ekonomik yaptırımlar açıkladı.

    Yeni yaptırımlar, büyük Rus askeri tedarikçilerinin karşı karşıya kaldıkları yaptırımlardan kaçmasına yardımcı olmak için bu yıl oluşturulan Rusya dışındaki birkaç paravan şirketi hedef alıyor.

    Yaptırımlarda, üst düzey Kremlin yetkililerine yönelik yaptırımları eşlerini ve yetişkin çocuklarını da içerecek şekilde genişletidi. 

    ASKERİ TEDARİKÇİLER HEDEF ALINDI

    Hazine Bakanlığı, Rusya’nın askeri tedarik zincirlerine yardım eden 14 uluslararası tedarikçiyi belirledi. Ayrıca Rusya Devlet Dumasının 109 üyesine ve Rusya Federasyonu Federal Meclisi Federasyon Konseyinin 169 üyesine yaptırımlar getirdi.

    Ayrıca yaptırım listesine Rusya’nın merkez bankası başkanı ve Putin’in eski danışmanı Elvira Sakhipzadovna Nabiullina’nın eklendi. 

    Yeni yaptırımlarda Rusya Ulusal Güvenlik Konseyi üyelerinin aile üyeleri ve akrabaları da yer aldı. Bunlar arasında Rusya Başbakanı Mihail Mişustin’in eşi ve iki yetişkin çocuğu ile Savunma Bakanı Sergei Shoigu’nun eşi ve yetişkin çocukları da bulunuyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu arada Dışişleri Bakanlığı, Ukraynalı bir savaş esiri ve 910 kişiye karşı işlenen ağır insan hakları ihlali nedeniyle Ochur-Suge Mongush’a vize kısıtlamaları uygulayacak. Bakanlık ayrıca Rus ordusu üyelerine, Belarus askeri yetkililerine ve Kremlin adına faaliyet gösteren vekillere vize kısıtlamaları uygulayacak.

    Ticaret Bakanlığı ihracat kontrolleri listesine 57 varlık ekliyor. Rusya ve Belarus’un savunma sektörüne maddi destek sağlamaya çalışan ülkelere ceza kesileceğini yineleyecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow