hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Açığa satış yasağı tedbiri nedir? Borsa terimleri: Açığa satış

    Açığa satış yasağı tedbiri nedir Borsa terimleri: Açığa satış
    expand

    Açığa satış nedir? Açığa satış yasağı tedbiri nedir? Borsa İstanbul, 6 yabancı kuruluş için 1 ila 3 ay "açığa satış yasağı" tedbiri uygulanacağını duyurdu. Alınan karar sonrası bu iki sorunun da cevabı merak edilip araştırılıyor. Peki, Açığa satış yasağı tedbiri nedir? İşte merak edilen detaylar…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Borsa İstanbul tarafından 6 yabancı kuruluşa açığa satış yasağı tedbiri getirildiği duyuruldu. Karar sonrası ekonomi gündemini takip edenler “Açığa satış nedir? Açığa satış yasağı tedbiri nedir?” sorularının cevabını araştırmaya başladı. Peki, Açığa satış yasağı tedbiri nedir? İşte, detaylar…

    AÇIĞA SATIŞ NEDİR?

    Bir hisse senedini açığa satmak aslında sahip olmadığınız ama siz satış işlemini yaptıktan sonra fiyatının düşmesini beklediğiniz hisse senedini satmak anlamına gelir.

    Açığa satış işlemi, Hisse Senedi üzerinde uygulanan ve sahip olunmayan sermaye piyasası araçlarının satılmasını ya da satışına ilişkin emrin verilmesini ifade eden bir işlem türüdür. Satışa ilişkin takas yükümlülüğünün ödünç alınan sermaye piyasası araçları ile yerine getirilmesi de açığa satış sayılır.

    AÇIĞA SATIŞ YASAĞI TEDBİRİ NEDİR?

    Bir borsanın açığa satış yasağı getirmesi ise yasağın uygulandığı firmanın yukarıda detaylarıyla anlattığımız açığa satış işlemlerini belirli bir süre yapmasına getirilen kısıtlamadır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow