hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Aile Destek Programı ödemeleri yattı mı, başvurular devam ediyor mu? e-Devlet Aile Destek Programı başvurusu!

    Aile Destek Programı ödemeleri yattı mı, başvurular devam ediyor mu e-Devlet Aile Destek Programı başvurusu
    expand

    Aile Destek Programı ile ilgili detaylar ödeme bekleyenlerin gündeminde yer alıyor. Yılda yaklaşık 4 milyon hanenin yararlanmasının beklediği 'Türkiye Aile Destek Programı'nın başvuruları 27 Haziran'da başlarken, ilk ödemeler de hak sahiplerini buldu. Peki, Aile Destek Programı nedir, kimlere verilecek? İşte Aile Destek Programı başvurusu e-Devlet ile ilgili detaylar…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aile Destek Programı ile ilgili detayları geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı. Kabine Toplantısı'nın ardından değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Aile Destek Programı'nın ilk ödemesini Temmuz ayında yapıyoruz." dedi. Öte yandan başvuru şartları ile ilgili açıklama yapan Bakan Yanık, "Aylık 450, 550, 600 lira olmak üzere üç segmentte destek vereceğiz. Yıllık 5 bin 400 ila 7 bin 200 lira arasında değişecek. Bunu 12 ay boyunca süreli ve düzenli yapmış olacağız" dedi.

    AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEMELERİ YATTI MI?

    Hak sahiplerine ilk ödemeler 29 Temmuz Cuma günü yapıldı.

    AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

    Aile destek programının e-Devlet üzerinden alınacak olan başvuruları ayrıca Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakıfları aracılığı ile de gerçekleşebilecek. Gözler şimdi 12 ay boyunca devam edecek olan aile destek programı ödeme tarihi ve başvuru şartlarında. 

    AİLE DESTEK PROGRAMI NEDİR?

    Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce yaptığı açıklamada; "Türkiye Aile Desteği Programı"na ilişkin Bakan Yanık, "Mevcut sosyal yardım yararlanıcıları yoksulluğun yanında başkaca dezavantajları da olan gruplar iken, bu paketle biz ekstra bir dezavantaja gerek kalmaksızın, sosyoekonomik düzeyi belirlenenin altında olan vatandaşlarımıza da sosyal yardım desteği sağlayacağız." diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow