hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Akdeniz ve dünya turizmine yön veren isimler Bodrum'da buluşacak

    Akdeniz ve dünya turizmine yön veren isimler Bodrumda buluşacak
    expand

    Akdeniz ve dünya turizmine yön veren isimler 13-14 Ekim'de Bodrum'da düzenlenecek Bodrum Turizm Forum'da bir araya gelecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bodrum'da düzenlenecek etkinlik, Akdeniz Turizm Vakfınca (Mediterranean Tourism Foundation-MTF) Malta'da gerçekleştirilen Akdeniz Turizm Forumu'nda Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras tarafından tanıtıldı.

    Bodrum Belediyesi tarafından Bodrum Tanıtma Vakfı (BOTAV) ve Akdeniz Turizm Vakfı iş birliğiyle, The Bodrum Cup ile eş zamanlı düzenlenecek forumun tanıtımında konuşan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Akdeniz'in incisi olarak nitelendirdikleri Bodrum'a dünyanın her yanından ilgi olduğunu, özellikle üst gelir grubuna sahip turistlerin uğrak mekanı olmaya başladıklarını söyledi.

    Turist ve yatırımcıdan yoğun talep aldıklarını dile getiren Aras, Bodrum'un turist sayısında ilk 5 ay değerlendirildiğinde 2019 rakamlarının yakalandığını anlattı.

    Aras, bütün dünya 2019 rakamlarını 2023'te yakalamayı hedeflerken kendilerinin bir yıl önceden bu hedefe ulaştıklarını kaydederek, benzer turizm destinasyonlarını geride bıraktıklarını bildirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AHMET ARAS: SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM İÇİN BİLGİ VE TEKNOLOJİYİ ETKİN HALE GETİRMELİYİZ

    Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Malta'da Akdeniz Turizm Forumu'ndaki konuşmasında sürdürülebilir turizm için bilgi ve teknolojiyi daha etkin, hızlı ve duyarlı hale getirmek gerektiğine dikkati çekip, çevre ve iklim konusunda kaygılı olan ülkelerin orta ve uzun vadede kazançlı çıkacağını söyledi.

    Turizm sektöründeki dönüşümden de bahseden Aras, turizmi karbon ayak izinden arındırmak için yeni çözümlerin üretilmesi ve yeniliği artıran yatırımların yapılması gerektiğini kaydetti.

    Akdeniz Turizm Vakfı tarafından Bodrum Tanıtma Vakfı (BOTAV) ile Bodrum Belediyesi'nin desteğiyle Malta'da 12-14 Haziran tarihlerinde Akdeniz Turizm Forumu düzenlendi. Foruma 16 Akdeniz ülkesi katıldı. Forum kapsamında Malta Cumhurbaşkanı George Vella'nın ev sahipliğinde Akdeniz turizmine katkı sağlayan ülkelerin onuruna başkent Valletta'da gala yemeği düzenlendi. Akdeniz'i kalkındıran isimlere teşekkür plaketleri sunulan gecede Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras da turizm alanında yürüttüğü çalışmalar ve bu çalışmalar sonucu Bodrum'un Akdeniz'de öncü bir destinasyon olması nedeniyle Malta Cumhurbaşkanı George Vella tarafından başarı ödülüne layık görüldü.

    'BODRUM'A YAPILACAK YATIRIM BİR FIRSAT OLARAK GÖRÜLÜYOR'

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bodrum Belediye Başkanı Aras, Akdeniz Turizm Forumu'ndaki konuşmasında Akdeniz çevresindeki ülkelere ve dünya turizmine sağlayacağı katkıdan bahsedip, Türkiye'nin ve Bodrum'un turizm potansiyeli hakkında bilgiler verdi. Dünyanın dört bir yanından üst düzey gelire sahip turistlerin uğrak noktası haline geldiğini vurguladığı Bodrum'un turizmde geldiği son noktaya değinen Aras, "Pansiyonculukla başlayan turizm yolculuğunda büyük kitlelere hizmet ederek devam eden Bodrum, şimdi de dünyaca ünlü markaların buluştuğu bir destinasyon olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Dünyaca ünlü otel ve restoran zincirleri kente girmek için kıyasıya rekabet halinde. Mega ve süper yatlara hizmet veren markalar ile önemli konut markaları da Bodrum'da yatırım için fırsat kolluyorlar. Şu anda Bodrum'a yapılacak yatırım bir fırsat olarak görülüyor. Çünkü Bodrum tarihiyle olduğu kadar eğlence sektörü, gastronomisi ve dillere destan mavi yolculuğuyla; yelken sporları ile kültür ve sanatın başkenti olma yolunda ilerlemesiyle adından söz ettiriyor" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    'BODRUM'U AKDENİZ'İN LİDER TURİZM MERKEZİ HALİNE GETİRMEK İSTİYORUZ'

    Aras, 3 bin 500 yıllık tarihiyle kadim medeniyetlerden miras aldığı uygarlığı, doğal güzellikleri ve özgün mimarisiyle öne çıkan Bodrum'un karakteristik özellikleriyle yerli ve yabancı turistler nezdinde cazibesini her geçen gün arttırdığına dikkati çekti. Yerli ve yabancı turistlerin bölgeyi 'yeryüzü cenneti' ve 'güzelliklerin buluştuğu yer' olarak tanımladığını aktaran Aras, Bodrum'un salgın döneminde artan nüfusundan da bahsetti. Bodrum'un Akdeniz'in en önemli turizm destinasyonlarından biri olduğunu da ifade eden Aras, "Elimizdeki varlıklar ve sahip olduğumuz potansiyel Akdeniz'deki diğer tüm destinasyonlardan daha fazla. Popülaritemiz çok yüksek. Bodrum'u Akdeniz'in lider turizm merkezi haline getirmek istiyoruz" dedi.

    İKLİM HASSASİYETİ ÇAĞRISI

    Aras, konuşmasında, sürdürülebilir turizm için yapılması gerekenlere de değindi. Sürdürülebilir turizm için bilgi ve teknolojiyi daha etkin, hızlı ve duyarlı hale getirmek gerektiğinin altını çizen Aras, çevre ve iklim konusunda kaygılı olan ülkelerin orta ve uzun vadede kazançlı çıkacağını söyledi. Bodrum'da iklim konusunda çok hassas olduklarını vurgulayan Aras, "Kısa süre önce AB Komisyonu'nun 2030 yılını hedefleyen 5 misyonundan biri olan İklim Değişikliğine Uyum ve Toplumsal Değişimine dahil olduk. Tüm ülkelere de bu konuda hassas olmaları ve turizmde sürdürülebilirliği yakalama çağrısında bulunuyoruz. Turizm kaynaklarını doğru kullanan ve tahrip etmeyen ülkeler bu varlığı geleceğe miras bırakabilir" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Turizm sektöründeki dönüşümden de bahseden Aras, turizmi karbon ayak izinden arındırmak için yeni çözümlerin üretilmesi ve yeniliği artıran yatırımların yapılması gerektiğini kaydetti. Aras, Akdeniz'i bir barış, demokrasi ve refah alanına dönüştürme çağrısında da bulundu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow