hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Almanya Havalimanları Türkiye'den personel alımını durdurdu

    Almanya Havalimanları Türkiyeden personel alımını durdurdu
    expand
    KAYNAKHürriyet

    Almanya’da havalimanlarında yoğun şekilde görülen personel eksikliği, Türkiye’den de işe alım yapılmasını gündeme getirmişti. Baştaki 2 bin 3 aylık geçici personelin alınacağı söylemlerine karşın Almanya’nın en büyük havalimanı işletmesi Fraport, Türkiye’den personel alımını durdurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Havalimanlarında personel eksikliği nedeniyle kriz yaşayan Almanya’da en büyük havalimanı işletmesi Fraport’tan sürpriz bir karar çıktı. Şirket, Türkiye’den personel alımını durdurduğunu bildirdi.

    Yaşanan kaosa çözüm olarak Türkiye’den 3 ay geçici çalışacak personel getirilmesi kararlaştırılmıştı. Şirketten yapılan açıklamada, gelen personelin bazı alanlardaki eksikliklerinin yanı sıra istenen yeterli havaalanı deneyimine sahip olmadığı ve Almanca bilmedikleri ifade edildi. Fraport, gelen personelin eğitiminin üç ayla sınırlı bir göreve geldikleri için harcanan çabayı karşılamayacağı ifade edildi.

    BİN KİŞİ ALINDI

    Fraport sözcüsü, Frankfurt Havalimanı’nın operasyonlarını stabilize ettiğini ve kendi işe alım çabalarını sürdürdüğünü açıkladı. Yılın başından bu yana binden fazla kişi işe alındığı ve gerekli pozisyonlara kademeli olarak yerleştirildiği kaydedildi. Sonbahardan itibaren havalimanlarındaki iş sıkıntısının hafiflemeye devam edeceği de belirtildi. Mayıs ayından itibaren havalimanında özellikle bagaj taşıma ve check-in işlemlerinde personel eksikliği nedeniyle bir uçuş iptal edilmişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Havalimanlarında oluşan uzun kuyruklar ve yaşanan kaos nedeniyle Türkiye’den en az 2 bin geçici işçinin getirilebileceği gündeme geldi. Uzun süre kamuoyunda tartışılan konuyla ilgili olarak Federal İçişileri Bakanlığı, Federal Ulaştırma Bakanlığı ve Federal Çalışma Bakanlığı onayıyla Türkiye’den personel getirilmesine izin verildi. Getirilen işçiler 10 Kasım’a kadar ağırlıklı olarak bagaj hizmetlerinde çalıştırılacaktı. Uygulama yürürlüğe girdikten sonra beklenildiği gibi çok başvuru olmamıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow