hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Almanya'da enflasyon rekor seviyede teyit edildi

    Almanyada enflasyon rekor seviyede teyit edildi
    expand

    Almanya Ağustos enflasyonunda yeni rekoru gördü. Enerji krizi yaşayan ülkede veri yıllık bazda beklentilere paralel olarak yüzde 8,8 olarak geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Almanya Federal İstatistik Kurumu ülkenin Avrupa Birliği ile uyumlu olarak ölçülen enflasyonun Ağustos ayında yüzde 8,8 arttığını açıkladı. Veri, devam eden enerji krizinin ve tedarik zinciri kısıtlamalarının sonucunda ülkenin yeniden birleşmesinden bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

    AYLIK TÜFE YÜZDE 0,4 ARTTI

    Enflasyon aylık bazda öncü verilere paralel olarak yüzde 0,4 yükseldi.

    YEREL İSTATİSTİK DE ZİRVEYİ GÖRDÜ

    Harmonize olmayan enflasyon verisi ise yıllık bazda yüzde 7,9 olarak açıklandı. Aylık bazda ise bu veri yüzde 0,3’lük artışa işaret etti.

    Gıda fiyatları (%14,8) ve hizmetler için (%2) ve enerji maliyeti yüksek kalmaya devam etti (%35,7). Özellikle kalorifer yakıtı (%111,5), doğal gaz (%83,3), elektrik (%16,6), motor yakıtları (%16,5) başta olmak üzere enerji ürünleri fiyatları hızla yükseldi.

    Enerji ürünlerinde kaydedilen fiyat artışı, başta uluslararası alım fiyatlarındaki büyük artışlar olmak üzere çeşitli faktörler nedeniyle, alınan önlemlere rağmen genel enflasyon oranının üzerinde gerçekleşti.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow