hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Merkez Bankası faiz açıklaması sonrasında altın fiyatları ne kadar?

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Gram altın fiyatı 12 Eylül 2019 Perşembe günü Merkez’in faiz kararını duyuracağı güne yüzde 0,22’lik bir yukarı yönlü değişimle başlamıştı. MB'nin 3.25 baz puanlık faiz indirimi sonrasında gram altın döviz kurları ile paralel olarak gerileme yaşadı. Peki, altının gram fiyatı bugün ne kadar oldu ve çeyrek altın kaç TL?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Altın fiyatları hafta kapanışına çok az bir süre kala olağan seviyesine yakın bir fiyattan güne başladı. Gram altın fiyatı Bigpara’dan alınan son dakika verilerine göre bugün 274 TL seviyelerinde bulunuyor. Merkez’in faiz kararı sonrasında dövizin konumu altının gün içerisinde alacağı konumu da belirleyecek.

    ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

    Çeyrek altın fiyatı gram altına paralel olarak değişkenlik gösteriyor. Yatırımcısının en çok tercih ettiği ürünlerden olan çeyrek altın bugün 440 TL’den alınıp 450 TL’den satışa sunuluyor.

    CUMHURİYET ALTINI NE KADAR OLDU?

    Alış ve satıştaki oransal farkın az olması nedeniyle sıklıkla tercih edilen ürünler içerisinde yer alan cumhuriyet altını bugün 1.829 TL’den alınıp 1.856 TL’den satışa sunuluyor. Aynı dakikalarda ons altının fiyatı ise 1.496 dolar seviyelerinde yer alıyor.

    Altının haftalık karnesi ise 13 Eylül 2019 Cuma günü piyasaların kapanmasının ardından netleşecek. Yatırımcısının bu hafta altından kazanıp kazanmadığı yarın ortaya çıkacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow