hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Altın fiyatları 146 liranın üzerinde

    Altın fiyatları 146 liranın üzerinde
    expand

    Altının gram fiyatı, yüzde 0,3 düşüşle 146,3 liradan işlem görüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Geçen haftayı yüzde 0,4 yükselişle 146,8 liradan tamamlayan gramaltın, saat 11.35 itibarıyla önceki kapanışın yüzde 0,3 altında 146,3 liraseviyelerinden işlem görüyor. Kapalıçarşı'da çeyrek altın 240, Cumhuriyet altını979 liradan satılıyor.

    Altının ons fiyatı ise cuma gününü yatay seyirle 1.233 dolardantamamlaması sonrasında yeni haftaya sakin başladı ve şu dakikalarda yüzde 0,2azalışla 1.230 dolardan alıcı buluyor.

    AA Finans Analisti İslam Memiş, ABD Merkez Bankası (Fed) BaşkanYardımcısı Stanley Fischer'ın cuma günü yaptığı açıklamaların ardından dolarendeksinde yükselişler, altının ons fiyatında ise satışların hakim olduğunubelirterek, "Geçen hafta satış baskısında kalan altının ons fiyatı 1.245 dolarseviyesinden 1.221 dolar seviyesine kadar gerilemişti. Yeni haftaya döviz vealtın fiyatlarının yatay başladığını gözlemliyoruz. Bu yatay başlangıç, ilerleyengünlerde yönünü yukarı çevirebilir diye tahmin ediyoruz." ifadelerini kullandı.ABD Başkanı Donald Trump'ın açıklamalarının küresel piyasalardadalgalanmalara neden olduğunu kaydeden Memiş, 14 ve 15 Şubat'ta Fed Başkanı JanetYellen'ın Kongre'de yapacağı sunumun takip edileceğini bildirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Memiş, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.228 doların destek, 1.238doların ise direnç konumunda bulunduğunu, gram altında ise 145,7 seviyesinindestek olarak izleneceğini belirtti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow