hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Öğle saatlerinde çeyrek altın ne kadar? Kapalıçarşı altın fiyatları (7 Mart 2017)

    Öğle saatlerinde çeyrek altın ne kadar Kapalıçarşı altın fiyatları (7 Mart 2017)
    expand

    Güne düşüşle başlayarak 146 liranın altına gerileyen gram altın, öğle saatlerinden sonra 145 liranın da altını gördü. Bugün dolar kurundaki düşüşten etkilenen Kapalıçarşı'da öğle saatlerinde oluşan fiyatlara göre, altının gram fiyatı 144,95 liradan, çeyrek altın 237 liradan, yarım altın 474,50 liradan, cumhuriyet altını ise 972 liradan satılıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dün, dolar kurundaki sakin seyir ve altının ons fiyatındaki düşüşle gerileyen altının gram fiyatı günü yüzde 0,35 azalarak 146,5 liradan tamamlamıştı.

    Altının ons fiyatı ise küresel piyasalardaki zayıf veri gündeminin etkisiyle önceki kapanışa göre yatay seyirle 1.225 dolardan alıcı buluyor. AA Finans Analisti İslam Memiş, haftaya yükseliş isteğiyle başlayan altın fiyatlarının dün düşüşe geçtiğini söyledi. Geçen hafta ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen'ın "Mart ayında faiz artırımı uygun olabilir" söyleminin altın fiyatlarını baskı altında bıraktığını hatırlatan Memiş, altınınons fiyatının 1.220-1.260 dolar bandında sıkıştığını ifade etti. 

    Memiş, altının ons fiyatının ancak 15 Mart Fed kararlarının ardındanbir yön belirleyebileceğini belirterek, bu hafta cuma günü ABD'de açıklanacak tarım dışı istihdam verisinin takip edileceğini, gram altında ise 145 liraseviyesinin destek konumuna geldiğini dile getirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Altın fiyatları ABD'de bu ay faizlerin artırılabileceği beklentileri ve haftanın sonuna doğru açıklanacak kritik ekonomik veriler öncesinde çok değişiklik göstermeyerek yatay kaldı. Spot altının ons fiyatı 1,225.99 dolar seviyelerinde yatay bir seyir izledi.  

    Fed'in faiz artışı kesinleşti gibi

    Fed Başkanı Janet Yellen, Cuma günü yaptığı konuşmada, Mart ayındaki toplantıda faiz artırımını neredeyse kesinleştirdi ve ABD merkez bankasının bu yıl planlanandan daha fazla faiz artırımına gidebileceğinin işaretini verdi.Morgan Stanley analistleri Tom Price ve Susan Bates, Salı günkü bilgilendirme notunda, bankanın 2017-2018'de daha fazla faiz artırımı beklediğini ve ABD için enflasyonın daha da artmaya hazırlandığını, bunun da altın için destekleyici bir unsur olduğunu kaydetti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow