hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Altında yeni ayda yeni sayfa! Dünya Altın Konseyi "Yüzde 28 arttı" diyerek uyardı

    Altında yeni ayda yeni sayfa Dünya Altın Konseyi Yüzde 28 arttı diyerek uyardı
    expand

    Altın piyasasında gözler yarın açıklanacak Fed kararında. Bankanın son kez 75 baz puanlık faiz artırımı yapması beklenirken bundan sonraki aylarda gelecek daha yavaş adımların yatırımlarda hareketlilik meydana getirmesi bekleniyor. Haftaya düşüşle giren ons altın bugün itibarıyla Kasım'ın ilk gününde yüzde 1'i aşan bir yükseliş kaydederken kritik açıklama Dünya Altın Konseyi'nden geldi...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ons altın art arda 7 ayı düşüşle kapatmasının ardından Kasım ayı için yeni bir sayfa açtı. Ayın ilk gününde yükseliş grafiği oluşturan ons altın, güne 1.633 dolardan girdikten sonra 1.657 dolara kadar yükseldi.

    Aylık bazda 7 ay üst üste gerileeyerek son 50 yılın en uzun düşüş serisini oluşturan kıymetli metalde yatırımcılar Fed'den yarın gelecek faiz kararı ve açıklamalara odaklandı. Bankanın 75 baz puan artırım yapmasına kesin gözüyle bakılırken bunun son 75 baz puanlık adım olması ve ardından sıkılaşmada bir yavaşlamaya gidilmesi bekleniyor.Altında yeni ayda yeni sayfa Dünya Altın Konseyi Yüzde 28 arttı diyerek uyardı

    Piyasa aktörleri, Fed'in Aralık'tan itibaren faiz artırımlarında frene basarak önce 50 baz puanlık bir hamle ve ardından 2023'ün Mart ayına kadar politika faizini yüzde 5 seviyesine getirerek orada bir süre sabit bırakacağını tahmin ediyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Altın piyasası Fed hamleleri arasında sıkışan hareketlilikte bu yıl çoğunlukla gülemese de yeni bir yükseliş için işaretler aranmaya başlandı.

    DÜNYA ALTIN KONSEYİ'NDEN KRİTİK UYARI

    Dünya Altın Konseyi, (World Golden Council / WGC) son zamanlarda merkez bankalarının hızlı altın alımı işlemleri yaptığını ve bununla beraber altına rağbetin arttığını söyledi.Altında yeni ayda yeni sayfa Dünya Altın Konseyi Yüzde 28 arttı diyerek uyardı

    WGC, merkez bankalarının altın alımlarının 2022 üçüncü çeyrekte 399 ton, 20 milyar dolar, ile rekor seviyeye çıkmasının altın için küresel talebi artırdığını belirtti.

    Mücevher için altın talebinin de güçlü olduğunu, altın para ve külçeye de yatırımcıların ilgisinin devam ettiğini belirten WGC, Borsa Yatırım Fonları'nın altın pozisyonlarının ise azaldığına işaret etti.

    WGC bugün yayınladığı çeyrek dönem raporunda Borsa Yatırım Fonları'nın altın pozisyonlarını azaltmalarının üçüncü çeyrekte spot altın fiyatını yüzde 8 aşağı getirdiğini, bu fiyat düşüşünün mücevher amaçlı altın talebini artırdığını da vurguladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Üçüncü çeyrekte küresel altın talebinin 2021'in aynı dönemnine göre yüzde 28 artarak 922 tohdan 1181 tona yükseldiğini belirten WGC, Eylül'de sona eren 12 ayda altın talebinin pandemi öncesi seviyelere toparlandığını da ifade etti.

    Üçüncü çeyrekte yapılan alımlarla merkez bankalarının Eylül'de sona eren 12 ayda altın alımlarının 673 ton ile rekor kırdığına dikkat çeken WGC, en çok altın alan merkez bankaları arasında Türkiye, Katar ve Özbekistan'ın olduğunu vurguladı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow