hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çeyrek altın ne kadar? Kapalıçarşı altın fiyatları... (6 Mart 2017)

    Çeyrek altın ne kadar Kapalıçarşı altın fiyatları... (6 Mart 2017)
    expand

    Artan döviz kurlarının da etkisiyle 2 haftalık yükseliş trendine giren Kapalıçarşı altın fiyatları yeni haftaya sakin başladı. Gram altın yeni haftanın ilk gününde 147,50 liradan satılırken, küresel piyasalarda işlem gören altının ons fiyatı 1230 doları aştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kapalıçarşı'da sabahın ilk saatlerinde oluşan fiyatlara göre, altının gramı 147,80 liradan, çeyrek altın 241 liradan, yarım altın ise 482 liradan, cumhuriyet altını ise 983 liradan satılıyor.

    Altın fiyatları Kuzey Kore'de artan jeopolitik gerilimin etkisiyle gelen güvenli liman alımlarının verdiği destekle yatay seyrediyor.

    ABD'de faizlerin artırılacağı beklentilerinin güçlenmesiyle birlikte Cuma günü 1,222.51 dolara kadar gerileyerek 15 Şubat'tan bu yana en düşük seviyeyi gören altının spot piyasadaki ons fiyatı bugün 1,234.2 dolarda bulunuyor.

    Petrol ekside seyrediyor

    Petrol fiyatları Çin'in resmi büyüme hedefini düşürmesinin ardından bu ülkeden gelen talebin zayıflayabileceğine ve petrol ihraç eden ülkelerin üretim kesintisi anlaşmasına Rusya'nın uyumuna dair endişelerle kazanımlarını kısmen geri verdi.

    Önceki seansta yüzde 1.5 yükselen Brent petrolünün varil fiyatı bugün yüzde 0.4 ekside bulunuyor. Rusya'nın Şubat ayında Ocak ile aynı seviyede üretim yapması, Moskova'nın üretim kesintisi anlaşmasına ne ölçüde riayet ettiği konusunda soru işaretleri yaratıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow