hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çeyrek altın ne kadar? Kapalıçarşı altın fiyatları... (1 Mart 2017)

    Çeyrek altın ne kadar Kapalıçarşı altın fiyatları... (1 Mart 2017)
    expand

    Küresel piyasalarda altın fiyatları Fed yetkililerinden gelen ve doları destekleyen para politikasında sıkılaşma yanlısı açıklamaların ardından geriledi. İstanbul Kapalıçarşı'da akşam saatlerinde 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 145,20 lira, Cumhuriyet altınının satış fiyatı ise 971,00 lira oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Altının spot piyasadaki ons fiyatı yüzde 0.5 düşüşle 1,244.93 dolarda bulunuyor. Altın Pazartesi günü 1,263.8 dolar ile 11 Kasım'dan bu yana en yüksek seviyeyi görmüştü.

    Kapalıçarşı'da öğle  saatlerinde oluşan fiyatlara göre, gram altın 145,20 liradan, çeyrek altın 235 liradan, yarım altın 470 liradan, Cumhuriyet altını ise 962 liradan alnıyor. 

    Trump konuştu altın düştü

    Altın fiyatları, Başkan Donald Trump'ın Kongre ortak oturumunda yaptığı konuşmanın ardından doların gücünü koruması ve yatırımcıların Mart ayında faiz artırımına ilişkin beklentilerinin artmasının ardından düşüşünü üçüncü güne taşıdı.

    Singapur'da Oanda Corp. kıdemli piyasa analisti Jeffrey Halley, "Trump'ın konuşması söylem bakımından yüksek detay bakımından düşüktü ve söylediği her şey zaten doları fiyatlaması içindeydi," dedi ve "Doların Londra seansına doğru gevşemesini bekliyorum ve bu durum altına yardımcı olacak" şeklinde görüş bildirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dikkatlerin şimdi Fed Başkanı Janet Yellen'ın Cuma günü yapacağı konuşmaya ve aynı zamanda Avrupa'daki konulara çevrildiğini söyleyen Halley, "Fed yetkililerimin son dönemdeki söylemlerinin ardından, eğer Yellen şahin tonlu konuşursa, Mart ayı toplantısı beklenmedik bir şekilde 'canlı' olacak" şeklinde görüş bildirdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow