hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Öğlen saatlerinde altın fiyatları | 3 Mart'ta çeyrek altın ne kadar?

    Öğlen saatlerinde altın fiyatları | 3 Martta çeyrek altın ne kadar
    expand

    Öğleden sonra Altın ons öğle saatlerinde 1227 liradan satılırken, yatırımcıların dikkatini çeken gram altın 147 liradan işlem görüyor. Anadolu Ajansı Finans Analisti İslam Memiş, bu akşam FED Başkanı Janet Yellen'in ekonomi üzerine açıklamalar yapacağını açıklarken, akşamki konuşmasından sonra fiyatlardaki oranlarda değişim yaşanabileceğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    3 Mart 2017 saat 15:00'de altın ons 1227 liradan öğlen saatlerinde işlem görürken, gram altın 147 liradan satılıyor. En çok merak edilen çeyrek altın ise 3 Mart öğlen saatlerinde 238 liradan satılırken, yarım 477, tam ise 954 liradan işlem görüyor. Cumhuriyet altını 1000 liraya tekrardan yakınlaşmaya başladı: 987 liradan satılmakta. Gremse altın 2467, Reşat altın 981 liradan işlem görüyor. Bilezikte son durum: 14 Ayar 86, 18 ayar 110, 22 ayar 135 liradan işlem görüyor. Son aylarda rağbet edilen 0.5 gram altın ise 73 liradan satılıyor. Gümüşün gramı 2 lira.

    148 liranın üzerini test etti

    Altının gram fiyatı 148 liranın üzerini görmesinin ardından 147,4 lira seviyesinde dengelendi. Dün doların gelişmekte olan ülke para birimleri karşısında değer kazanmasına paralel yükselişe geçen dolar/TL yurt içinde altın fiyatlarınında artmasına neden oldu. Gram altın dün günü yüzde 0,83 primle 148,1 liradantamamlamasının ardından bugün en yüksek 148,3 lirayı gördü.

    Altının gram fiyatı saat 10.45 itibarıyla yüzde 0,2 azalışla 147,4 lira seviyesinde dengelenirken, Kapalıçarşı'da çeyrek altın 243 lira, Cumhuriyet altını 989 liradan satılıyor. Aynı dakikalarda altının ons fiyatı ise önceki kapanışa göre yüzde 0,4 azalışla 1.230 dolardan alıcı buluyor.

    AA Finans Analisti İslam Memiş, ABD Merkez Bankası (Fed) üyelerinin açıklamaları ile altının ons fiyatının düşüş trendine girdiğini belirterek, Fed'in 15 Mart'ta faiz artırımına gideceği beklentisinin yükselmesi nedeniyle bu akşam Fed Başkanı Janet Yellen'ın açıklamalarının öneminin arttığını ifade etti. Fed'e ilişkin faiz artırım beklentisinin doları desteklediğini, bunun da yurt içinde altının gram fiyatının yükselmesine neden olduğunu kaydeden Memiş, teknik açıdan gram altının 147,50 lira seviyesinin kısa vadede destek konumunageldiğini dile getirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD Merkez Bankası Fed'in faiz artırıma ihtimalinin güçlenmesine yönelik gelişmelerden olumsuz etkilenenaltın başta olmak üzere tüm değerli metallerde düşüş gözlemlerniyor.

    Fiyatlarda son beş günde dördüncü kez düştü ve Kasım ayından bu yana en büyük haftalık düşüşünü gerçekleştirmeye yöneldi. Fiyatlar, ABD merkez bankası Fed'in bu ay faiz artırımına gideceğine ilişkin beklentiler sonucu doların değer kazanmasının etkisi ile düştü.

    Yurt dışında yaşanan bu gelişmelere rağmen Türkiye piyasalarında ise dolar kurunda yaşanan artış nedeniyle fiyatlarda yukarı yönlü bir seyir hakim. Enflasyon verisiyle birlikte değer gram fiyatı bugün 148 liranın üzerini test etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow