hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Amazon Türkiye’deki faaliyetlerine başladı

    Amazon Türkiye’deki faaliyetlerine başladı
    expand
    KAYNAKDHA

    E-ticaret devi Amazon bugünden itibaren resmen Türkiye pazarına girdi. Amazon.com.tr adresine girenler uzunca bir mesajla karşılaşıyor ve alışveriş yapabiliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dünya e-ticaret devi Amazon'un Türkiye'ye geleceği bir süredir konuşuluyordu. Yaz aylarında başlamayı planladığı Türkiye operasyonlarını bir süre bekleten Amazon, diğer yandan da satış ve pazarlama pozisyonları kapsamında iş ilanlarını yayınlamıştı. 

    Bu sabahtan itibaren amazon.com.tr, Türkiye'deki müşterilerine hizmet vermeye başladı. Siteye girenler Amazon'un Türkiye'ye özel şu mesajıyla karşılaşıyor: "Amazon.com’un kurulduğu 1995 yılından bu yana, Türkiye’deki yüz binlerce müşterimiz, dünyanın dört bir yanındaki Amazon mağazalarından milyonlarca ürün sipariş etti. Bugün, Türkiye’deki müşterilerimize, binden fazla yerli satıcımız ile beraber milyonlarca ürünü sunmanın heyecanını yaşıyoruz."

    Yurt dışı alışveriş sitelerinde "22 Euro" oyunu

    Amazon.com.tr Satıcı Hizmetleri Ülke Lideri Alpagut Çilingir ise konuyla ilgili olarak "E-ticaret sayesinde Türkiye’nin dört bir yanındaki küçük ve büyük ölçekli işletmelerle aynı düzeyde çalışma imkanına sahip olurken, işlerini büyütme fırsatı yakalıyor. Biz de Amazon olarak, satıcıların başarılı olması için çeşitli yatırımlar yapmaya devam ediyoruz; yüklerini azaltacak araçlar sunuyor ve satışlarını artırmalarına destek oluyoruz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2017 yılında, dünya genelinde 20.000’den fazla küçük ve orta ölçekli işletmenin Amazon’da ulaştığı ciro ise 1 milyon doları aştı.

    Piyasa değeri 1 trilyon dolara ulaşan Amazon'un bu yılın ikinci çeyreğindeki net karı, şirket tarihinde bir çeyrekte elde edilen en yüksek rakam olmak üzere 2,5 milyar dolar olmuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow