hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Amorti nedir, 2020 amorti rakamları ne kadar ikramiye verir?

    Amorti çıkan rakamlar 2020 Milli Piyango yılbaşı çekilişi içerisinde tespit edildi. Çekilişte amorti isabet eden rakamların bulunduğu bilete sahip olanlar “amorti ne kadar ikramiye verir?” sorusunun yanıtı araştırmaya başladı. Peki, amorti nedir, kaç TL ikramiye kazandırır?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Amorti rakamları 2020 yılında Milli Piyango yılbaşı özel çekilişinde adet olarak en fazla ikramiye veren sayılar olacak. Yani biletinin son rakamına amorti isabet eden kişiler minik bir teselli ikramiyesi alacaklar. Peki, amorti tam olarak nedir, ne kadar ikramiye verir ve bu yılın amorti sayıları kaç?

    AMORTİ NUMARALARI KAÇ?

    31 Aralık 2019 Salı günü çekilişi gerçekleştirilen Milli Piyango 2020 yılbaşı özel çekilişinde tespit edilen amorti rakamları 4 ve 8 oldu.

    AMORTİ NEDİR?

    MPİ çekilişlerinde verilen en düşük ikramiye tutarı alan bilinen amorti biletin son rakamına isabet eden ikramiye tutarıdır. Her çekilişte 0 ile 4 arasından ve 5 ile 9 arasından iki adet amorti rakamı belirlenir. Biletlerinin son numarasında bu iki rakama sahip olanlara amorti ödemesi yapılır.

    AMORTİ NE KADAR VERİR?

    Adet olarak en fazla ikramiyenin  verildiği amorti kısaca bilete ödenen para kadardır. Yani çeyrek bilet sahiplerine amorti 20 TL, yarım bilet sahiplerine 40 TL ve tam bilet sahiplerine 80 TL ödeme yapılır. Amorti ödemesi bilete daha yüksek bir ikramiye isabet etmemesi halinde verilir. Örnek olarak bilete hem 200 TL hem de amorti isabet ettiyse 200 TL daha büyük olduğu için onun ödemesi yapılır, amorti ödemesi yapılmaz.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow