hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ASDEP sözlü mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak? ASDEP sonuç tarihi...

    ASDEP sözlü mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak ASDEP sonuç tarihi...
    expand

    Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ASDEP sonuçları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. CNN TÜRK canlı yayınında açıklamalar yapan Bakan Selçuk, kısa çalışma ödeneğini aralık ayına kadar devam ettirebilecek ölçüde fon olduğunu belirtti. Peki, Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) sonuçları ne zaman açıklanacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, CNN TÜRK canlı yayınına katılarak önemli açıklamalarda bulundu. Kısa çalışma ödeneğinden, diğer sosyal yardımlara kadar birçok konuda bilgilendirmelerde bulunan Bakan Selçuk, ASDEP sonuçları ile ilgili de müjdeli haberi verdi. İşte Bakan Selçuk’un konuya ilişkin açıklamaları…

    ASDEP SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

    Aile ve Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) alımlarının sonuçlarını haftaya (14-20 Eylül)  açıklıyoruz." dedi.

    Sosyal yardımlar konusunda şöyle dedi:

    "Biz tabii ki devlet olarak bütün vatandaşlarımıza ulaşmayı hedefliyoruz. Sağlık Bakanlığımızın maske konusundaki hassasiyeti gibi yapılan başvuruların bir kısmı başka bir vatandaşın yardıma hızlı bir şekilde ulaşmasına engel olabilir. Beyanın doğruluğuna bakıyoruz sadece SGK ve İŞKUR teyitlerini aldıktan sonra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının incelemelerine. Sosyal yardımlarda gelen taleplere baktık ki, normalde ne dönemsel ihtiyaç içinde olan ne de herhangi bir muhtaçlık kriteri olan vatandaşlarımız da belki sistemi test etmek için neden olduğunu bilmediğimiz bir şekilde başvurmuş durumdalar. Ama o başvurunun değerlendirme süreci bile başka bir vatandaşımızın sosyal yardım almasını geciktiren bir süreç. Dolayısıyla buna dikkat edilmesi, gerçekten muhtaç vatandaşlarımıza, dönemsel ihtiyaç halindeki vatandaşlarımıza daha hızlı şekilde ulaşmamız için bu sorumlulukla hareket edilmesi çok önemli."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow