hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Asgari ücret 2020 ne kadar olacak, 4. toplantı ne zaman yapılacak?

    Asgari ücret 2020 ne kadar olacak, 4. toplantı ne zaman yapılacak
    expand

    Asgari ücret 2020 zammı için komisyonun son toplantısı öncesinde sendikalardan oldukça kritik bir açıklama geldi. 2 bin 578 TL’lik talepte ısrarcı olan Türk-iş, Hak-İş ve DİSK ortak açıklamada bulundu. Peki, asgari ücret ne kadar olacak ve 4. toplantı ne zaman yapılacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Asgari ücret zammı için sayılı günler kaldı. Komisyon tarafından yapılacak son toplantının ardından milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren zam oranı duyurulacak. Öte yandan aynı açıklamada 2020 AGİ tutarları da yerini alacak.

    Süreçle ilgili geri sayım devam ederken Türk-iş, Hak-İş ve DİSK ortak bir açıklamada bulundu. 2 bin 578 TL’nin altında bir rakamı görüşmek istemediklerini ifade eden sendikalar taleplerini dile getirdi.

    Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, "Türk-İş’in 32 yıldır yaptığı araştırmalar sonucu yaşam maliyetinin daha önce 2 bin 578 lira olduğunu ifade etmiştik. 2 bin 578 liranın altında olmamak koşuluyla bu 2020 için geçerli olacağı için bunun üstünde bir rakamı değerlendirmeye alacağımızı bunun altında bir rakamı değerlendirmeye almayacağımızı ifade ediyoruz. Onun altında bir karara katılmayacağımızı ortak olarak ifade ediyoruz. Şu ana kadar bize bir rakam teklif etmedi” dedi.

    4. TOPLANTI NE ZAMAN?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat’ın verdiği bilgilere göre komisyonun 4. toplantısı 24 ya da 25 Aralık tarihlerinde yapılacak. Toplantı tarihi bakanın programının netleşmesinin ardından kesinleşecek.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow