hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Asgari ücret tespit komisyonu ne zaman toplanacak? 2021 yılı asgari ücret zammı yüzde kaç olacak?

    Asgari ücret tespit komisyonu ne zaman toplanacak 2021 yılı asgari ücret zammı yüzde kaç olacak
    expand

    Asgari ücret tespit komisyonu görüşmeleri için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ilk açıklamayı geçtiğimiz günlerde yapmıştı. Bakan Selçuk görüşmelerin başlayacağı tarihi açıklamasında duyurmuştu. Peki, 2021 asgari ücret zammı ne kadar olacak ve asgari ücret tespit komisyonu toplantısı ne zaman yapılacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2021 asgari ücret tutarı için ilk görüşme bu hafta yapılacak. Aralık ayında belirlenen zam oranı için toplantıda hükümet yetkililerinin yanı sıra işçi ve işveren temsilcileri de yer alacak. Peki, ilk toplantı ne zaman?

    ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU TOPLANTISI NE ZAMAN?

    Bakan Selçuk’un açıklamasında yer alan bilgilere göre komisyonun ilk toplantısı 4 Aralık 2020 Cuma günü gerçekleştirilecek. Bu toplantıda yol haritasının belirlenmesi gelecek hafta işçi sendikasının bir sonraki hafta da işveren sendikasının ev sahipliğinde yeni toplantıların yapılması beklenirken aralık ayının son haftasında da yeni asgari ücretin açıklanacağı tahmin ediliyor.

    2021 ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

    Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi yine yıllık enflasyon oranının üzerinde bir zam yapılması durumunda enflasyon yüzde 12 olarak baz alınırsa 2020 yılında 2 bin 324 lira olan asgari ücretin 2021 yılında 278 liralık zamla birlikte 2 bin 600 lirayı aşacağı tahmin ediliyor.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow