hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Asgari ücret toplantısı bugün saat kaçta? 4 Aralık Cuma 2020

    Asgari ücret toplantısı bugün saat kaçta 4 Aralık Cuma 2020
    expand

    Asgari ücret 2021 için geri sayım başladı. 4 toplantı sonucunda belirlenen asgari ücret tespit komisyonu bugün toplanıyor. Toplantıda ne karar alınacak merak ediyor. 7 milyona yakın çalışanı doğrudan ilgilendiren asgari ücret toplantısı bugün saat kaçta yapılacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret için zam görüşmesi bugün resmen gerçekleştirilecek. Aralık ayı içerisinde yapılacak olan 4 toplantı sonrasında 2021 ücret belli olacak. Bu kapsamda ilk toplantı bugün gerçekleştirilecek. Peki asgari ücret belirleme komisyonu kaçta toplanacak?

    Binlerce asgari ücretli çalışanı yakından ilgilendiren 2021 asgari ücret zam pazarlığında ilk toplantı bugün(4 Aralık) tarihinde gerçekleştirilecek. Gerçekleştirilecek olan toplantı öncesinde sendikaların beklentileri de belli olmaya başladı. Bugün başlayacak olan asgari ücret zam pazarlığında 'yaşam maliyeti, pandemi döneminde ekonomik durum, gerçekleşen ve hedef enflasyon, refah payı' olmak üzere 5 parametrenin ön plana çıkacağı belirtiliyor.

    ASGARİ ÜCRET TOPLANTISI BUGÜN SAAT KAÇTA?

    2021 yılında uygulanacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ilk toplantısı yarın saat 14.00’te Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Başkanlığında gerçekleştirecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow