hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Asgari ücret zammı belli oldu mu? 2020’de asgari ücret ne kadar olacak?

    Asgari ücret zammı belli oldu mu 2020’de asgari ücret ne kadar olacak
    expand

    Asgari ücret zam oranı için geri sayım devam ediyor. 2020 yılında çalışanların alacağı asgari ücret oranı önümüzdeki günlerde komisyonun aldığı karar sonrası açıklanacak. Peki, asgari ücret ne kadar olacak ve zam miktarı ne zaman açıklanacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2020 asgari ücret zammı için ilk açıklama Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan geldi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantıları sonrasında açıklanacak tutar ile 2020 yılında bir çalışanın alacağı asgari ücret miktarı belli olacak. İşte konuyla ilgili tüm detaylar…

    ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU NE ZAMAN TOPLANACAK?

    İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 1 Ocak 2020'den geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere 2 Aralık'ta toplanacak.

    Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, "Asgari Ücret Tespit Komisyonumuz ilk toplantısını 2 Aralık'ta gerçekleştirecek." ifadelerini kullandı.

    Bu kapsamda komisyonun ilk toplantısı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında yapılacak. İlk toplantının ardından komisyon, işçi ve işverenin ev sahipliğinde de ayrı ayrı toplanacak. Komisyon, son toplantısını yine Bakanlıkta yapacak.

    ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow