hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Askerlik ve doğum borçlanması rakamları 2022 ne kadar oldu?

    Askerlik ve doğum borçlanması rakamları 2022 ne kadar oldu
    expand

    Askerlik ve doğum borçlanması yeni rakamları 2022 asgari ücretin belli olmasının ardından merak edilmeye başladı. Yeni asgari ücretin belirlenmesiyle birlikte Asgari geçim indirimi, 65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası, Genel Sağlık Sigortası primi, askerlik ve doğum borçlanması gibi kalemlere asgari ücrete gelen artış oranında zam yapıldı. Peki, Askerlik ve doğum borçlanması rakamları 2022 ne kadar oldu? İşte detaylar..

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2022 asgari ücretle birlikte birçok kalemde de zam yaşandı. Askerlik borçlanması ve doğum borçlanmasıyla ile ilgili son durum belli oldu. Emekli olmak isteyen ancak prim gün sayısı yeterli olmayanlar için tanınan doğum ve askerlik borçlanması tutarı da asgari ücret zammı kadar arttı.

    ASKERLİK VE DOĞUM BORÇLANMASI RAKAMLARI 2022

    2021’de doğum ve askerlik borçlanması günlük en düşük 38,15 lira, en yüksek ise 286,20 lira olmuştu. Yeni rakamlar ise en düşük 57.43 lira en yüksek 430.8 lira oldu.

    DOĞUM BORÇLANMASI NASIL YAPILIR?

    İlk defa 5510 sayılı Kanuna göre hizmet akdiyle çalışanlar ve kendi nam ve hesabına bağımsız çalışmaya başlayan sigortalılar, 2925 sayılı Kanuna tabi sigortalılar ile mülga 506 sayılı Kanun, 1479 sayılı Kanun ve 2926 sayılı Kanununa tabi olan sigortalılar ve hak sahipleri, sigortalının en son çalışmasının/hizmetinin geçtiği sosyal güvenlik il müdürlüğüne/sosyal güvenlik merkezine başvurarak, Kamu görevlileri (kamu görevlileri sigortalıları veya hak sahipleri “SGK Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Kamu Görevlileri Tescil ve Hizmet Daire Başkanlığı Mithatpaşa Caddesi No:7 Sıhhıye/ANKARA” adresine borçlanma talep dilekçesiyle veya e-devlet kanalıyla başvuruda bulunarak doğum borçlanması yapabileceklerdir. Doğum borçlanması talebinde bulunan kadın sigortalının işvereninden belge istenilmeksizin Kurum hizmet kayıtlarından tespiti yapılarak işlem sonuçlandırılacaktır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow