hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Avrupalı devden 4 bin personeli işten çıkarma kararı!

    Avrupalı devden 4 bin personeli işten çıkarma kararı
    expand

    Philips, merkez üssü Hollanda’da 400 olmak üzere 4000 çalışanı işten çıkaracağını duyurdu. Şirketin personel sayısının yüzde 5’ine karşılık gelen küçülme, son çeyreklik ciro rakamlarından kaynaklandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hollanda merkezli sağlık teknolojisi şirketi Philips, üçüncü çeyrek sonuçlarıyla yaptığı açıklamada, dünya çapında 4.000 kişiyi işten çıkardığını duyurdu.

    Grubun bir sözcüsü yaptığı açıklamada, işten çıkarma çerçevesinde Hollanda'da 11.000 kişilik bir iş gücünün 400’ünün kapsama alınacağını söyledi.

    Philips'in cirosu son açıklamasına göre, üçüncü çeyrekte yüzde 5 azalarak 4,3 milyar Euro'ya gerilemişti. Şirket, üç aylık raporunda, enflasyon, Çin'deki Covid-19 durumu, Ukrayna'daki savaş, tedarik zinciri sorunları ve operasyonel sorunların neden olduğu baskıya dikkat çekti.

    Sonuç olarak, Philips, 1,5 milyar Euro'luk bir üçüncü çeyrek zararı açıkladı. Kayıp, esas olarak uyku apnesi cihazlarının maliyetli geri çağrılmasından kaynaklandı.

    "ZOR AMA GEREKLİ"

    Philips CEO'su Roy Jakobs, “Philips'in stratejisi ve çözümleri paydaşlarımızda yankı uyandırsa da, son yıllarda beklentilerini karşılayamadık.Bu nedenle acil önceliğim, hastaların, tüketicilerin ve müşterilerin yanı sıra hissedarlarımızın ve diğer paydaşlarımızın güvenini yeniden oluşturmaya başlayabilmemiz için yürütmeyi iyileştirmektir." dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Jakobs, "Bu, hafife almadığımız ve etkilenen meslektaşlarımıza göre uygulayacağımız, küresel olarak iş gücümüzü derhal yaklaşık 4.000 kişi azaltmak için zor ama gerekli bir kararı içeriyor" ifadelerini kullandı.

    Kesintiler, geçen yılki toplam 78.000'e göre şirketin işgücünün yüzde 5'inden biraz fazlasını temsil ediyor. Şirket ayrıca tedarik zinciri planlarını iyileştirecek ve operasyonlarını daha üretken ve çevik olacak şekilde düzenleyecek.

    PİYASALARDAKİ SON DAKİKA GELİŞMELERİNİ TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN: CNN TÜRK FİNANS

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow