hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Avrupa'ya Ukrayna üzerinden gaz akışı kesilirse geriye yalnız TürkAkım kalacak

    Avrupaya Ukrayna üzerinden gaz akışı kesilirse geriye yalnız TürkAkım kalacak
    expand

    Avrupa'ya şu an tek kanal olarak Ukrayna üzerinden akışı gerçekleşen gazın da kesileceği endişeleri Avrupa'da gaz fiyatlarını yeniden yükseltirken akışın kesilmesi durumunda ise geriye yalnız TürkAkım kalıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rusya'nın Ukrayna üzerinden gaz akışını kesmesi halinde Avrupa'ya gaz akışı için sadece TürkAkım boru hattı kalacak.

    Kuzel Akım 1 boru hattı üzerinden Rus gazı akışının kesilmesinin üzerine, Ukrayna üzerinden gelen Rus gazı DA tehlikeye girdi. Bu akışın da kesilebileceği endişeleri ile Avrupa'da doğal gaz fiyatları yükseldi.

    Gazprom'un sözleşmelerde yazan miktarda doğal gazın transit geçişini gerçekleştirmeyen Ukrayna enerji şirketi Naftogaz'a ödeme yapmayacağını, anlaşmazlığın çözümü için sözleşmede yer alan İsveç ve İsviçre tahkim mahkemelerinin tarafsızlıklarını yitirdikleri açıklamaları Avrupa'yı tedirgin etti.

    Kuzey Akım 1 ve Kuzey Akım 2 boru hatlarına meydana gelen patlamaların sabotaj olduğu açıklamaları, bu iki boru hattından gaz akışının uzun bir süre sağlanamayacağı endişeleri fiyatları yukarı çekti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şu sıralarda Hollanda TTF'de Ekim vadeli doğal gaz fiyatı yüzde 14,67 artışla 211 euro/MWh ve Aralık vadeli doğal gaz fiyatı yüzde 12,6 artışla 232,80 euro/MWh seviyesinden işlem görüyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow