hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakan Fakıbaba: Keyfimizden ithal etmiyoruz, bizi de üzüyor

    Bakan Fakıbaba: Keyfimizden ithal etmiyoruz, bizi de üzüyor
    expand

    Dünya Gıda Günü dolayısıyla düzenlenen programda konuşan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba, gıda israfına dikkat çekti ve küçük çiftçilerin destekleneceğini belirtti. İthalata da değinen Fakıbaba, "Bizi en fazla üzen özelliklerden birisi, Türkiye neyi ithal ediyor. Biz keyfimizden ithal etmiyoruz. Sizi ne kadar üzüyorsa bizi de üzdüğünü bilin, bunu en kısa zamanda keseceğimize inanın." dedi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, "Kısa zamanda özellikle küçük çiftçileri destekleyen projelerimiz ortaya çıkacak" dedi.

    Son dakika... Bakanlar Kurul kararı: OHAL uzatıldı, ÇAYKUR zammı geri alındı

    Dünya Gıda Günü dolayısıyla gerçekleştirilen programda, dünyanın en önemli probleminin 'gıda' olduğunu belirten Fakıbaba, "Gıda ve üretim. Gerçekten eğer biz bunu başardığımız takdirde gerçekten Türkiye için, bölge için değil dünyada çok önemli yerlere varacaktır. Eğer biz toprağımızı suyla ve çiftçimizi bilgiyle donatırsak emin olun Türkiye çok ciddi bir tahıl ambarı ve gıdanın merkezi haline gelecektir." dedi.

    İsrafa da dikkat çeken Fakıbaba, açlıktan ölen binlerce insan olduğunu ve buna önem verilmesini vurgulayarak bu insanların haklarını tüketmemek gerektiğini savundu. Fakıbaba sözlerine şöyle devam etti.

    Fakıbaba'nın konuşmasındaki diğer satırbaşları şöyle.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Biz, çalışacağız. Çok değerli çiftçi kardeşlerimizle çalışacağız, üreteceğiz. Ne üreteceğiz? İnsanlık için et, süt, hububat, baklagil üreteceğiz. Biz tüketeceğiz, misafirlerimize vereceğiz. Artan miktarını da başka dünya ülkelerine göndereceğiz, amacımız bu."

    İşte Bağdat-Erbil krizinin petrol boyutu

    "Başarılı olarak bu kardeşiniz Tarım Bakanı olarak her zaman emrinizdedir, çiftçinin yanındadır, çiftçinin dostudur. Kısa zamanda özellikle küçük çiftçileri destekleyen projelerimiz ortaya çıkacak. Bunları inşallah destekleyeceğiz."

    "Bizi en fazla üzen özelliklerden birisi, Türkiye neyi ithal ediyor. Biz keyfimizden ithal etmiyoruz. Sizi ne kadar üzüyorsa bizi de üzdüğünü bilin, bunu en kısa zamanda keseceğimize inanın. Hep birlikte çalışacağız, çok üreteceğiz."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow