Bakan Kacır duyurdu! 81 il için yeni dönem başladı... Yerel kalkınma hamlesi resmen devrede

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin tüm şehirlerinde ekonomik canlılığı artıracak önemli bir adımı kamuoyuna duyurdu. Bakan Kacır, Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı ile illerin sosyo-ekonomik gelişmişlik düzeyini artırmayı, üretimi teşvik etmeyi ve yerel istihdam alanları oluşturmayı hedeflediklerini belirtti.
Resmî Gazete’de yayımlanan tebliğlerle birlikte Türkiye’nin 81 iline özel 4 öncelikli yatırım başlığı tanımlandı. Bu başlıklar doğrultusunda Kalkınma Ajansları eliyle desteklenecek yatırımların, illerin ekonomik potansiyelini harekete geçirmesi ve bölgesel kalkınma farklarını azaltması bekleniyor.
ÜRETİM, İSTİHDAM VE UZMANLAŞMIŞ ŞEHİRLER
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, sanal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“81 ilimizin potansiyelini harekete geçirmek, bölgeler arası gelişmişlik farklarını azaltmak ve her bir ilimizi kalkınma seferberliğimize dahil etmek amacıyla Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programını uygulamaya alıyoruz. Kalkınma Ajanslarımız eliyle yürüteceğimiz programımızla şehirlerimizi uzmanlaştıracak, yeni istihdam alanları oluşturacak, üretimi teşvik edecek, illerin sosyo-ekonomik gelişmişlik seviyesini yükselteceğiz.”
TÜRKİYE YÜZYILI VURGUSU: REFAHIN VE KALKINMANIN DÖNEMİ
Kacır açıklamasının sonunda “Türkiye Yüzyılı, kalkınmanın ve refahın yüzyılı olacak” diyerek, yeni teşvik programının sadece bir bölgesel kalkınma hamlesi olmadığını; aynı zamanda ülkenin ekonomik vizyonunun temel taşlarından biri olduğunu vurguladı.
Yerel kalkınma için devrim niteliğinde bir adım attık.
— Mehmet Fatih KACIR (@mfatihkacir) July 9, 2025
81 ilimizin potansiyelini harekete geçirmek, bölgeler arası gelişmişlik farklarını azaltmak ve her bir ilimizi kalkınma seferberliğimize dahil etmek amacıyla #YerelKalkınmaHamlesi Teşvik Programını uygulamaya alıyoruz.… pic.twitter.com/k27fNpFxIh
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR


MEVDUAT FAİZİ 2026 | 1 milyon TL'nin aylık faiz getirisi belli oldu: İşte banka banka liste

Altın iki ayın zirvesinden döndü: Gözler 4.400 dolarda

EMEKLİYE SEYYANEN ZAM SON DAKİKA: Emekliye Seyyanen Zam Gelecek Mi? Seyyanen Zam Kararı Ne Zaman Çıkacak?

ABD ENFLASYON VERİSİ AĞUSTOS 2026: ABD Enflasyon Verisi Açıklandı! FED'in Faiz Kararını da Etkileyecek Veri!

13 AĞUSTOS A101 AKTÜEL KATALOĞU YAYINLANDI! Bu Hafta Hangi Ürünler Satışta? A101 Aldın Aldın 13 Ağustos Kataloğunda Neler Var? İşte 13 Ağustos Perşembe Aktüel Ürünler Listesi