hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakan Kurum: Her yıl 300 bin konut yenilenecek

    Bakan Kurum: Her yıl 300 bin konut yenilenecek
    expand
    KAYNAKİHA

    Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bakanlık olarak hedeflerinin her yıl 300 bin konutu dönüştürmek olduğunu söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bir dizi ziyaret için Kayseri’ye gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 1 Ocak tarihinden bu yana, poşet kullanımında yüzde 65 oranında düşüş kaydedildiğini söyledi. Kurum, 2020 yılında da depozito toplama uygulamasının başlatılacağını ifade etti.

    Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kayseri Valisi Şehmus Günaydın’ı ziyaret etti. Ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Bakan Murat Kurum, Kayseri’de yapılacak olan çalışmalara dair bilgi verdi ve basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

    "2020 yılında da depozito toplama uygulaması başlatılacak"

    Paralı poşet uygulamasında ilk ayda poşet kullanımında yüzde 65’lik bir azalma görüldüğünü belirten Kurum, "1 Ocak itibariyle ücretli poşet uygulamasına başladık. Poşetin ne toprak ne suyla yarenliği yok. Biz, gelecek nesillerimize güzel şehirler bırakmak zorunda olduğumuzu söylüyoruz. Bu proje de bunun bir parçası. İlk aylık ortalamalarda yüzde 60-65 oranında azalma gördük. Hedefimiz bunu yüzde 40’a kadar düşürmek. Poşet uygulamasının ardından 2020 yılında da depozito uygulamasına başlayacağız. Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde yürüttüğümüz proje kapsamında tüm Türkiye’de yaşanacak şehirler bırakacağız" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    12 ülkede tapu temsilcilikleri

    Tapu Genel Müdürlüğü ile 12 ülkede temsilcilikler açılacağını da kaydeden Kurum, "Müteahhitlik anlamında tüm dünyada Çin’den sonra ikinciyiz. Hem müteahhitlik hem de inşaat sektörümüz Türkiye’de önemli. Tapu Genel Müdürlüğümüzle başta 12 ülkede temsilcilikler açacağız. Orada yaşayan vatandaşlarımızın ve ülkemizden konut almak isteyenlerin işleri daha da kolaylaşacak" diye konuştu.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow