hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakan Nebati’den bütçe fazlasına değerlendirme: "Yatırıma ve büyümeye devam"

    Bakan Nebati’den bütçe fazlasına değerlendirme: Yatırıma ve büyümeye devam
    expand
    KAYNAK DHA

    Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, Merkezi Yönetim bütçesinin ağustos ayında 3 milyar 586 milyon lira fazla verdiğini gösteren TÜİK verilerini değerlendirdi. Nebati "Yılın başından bu yana sürdürdüğümüz sıkı bütçe disiplininden şaşmadan yatırıma ve büyümeye devam" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Mali disiplinin önemli bir göstergesi olan merkezi yönetim bütçesi, ağustos ayında 3 milyar 586 milyon lira fazla verdi. Faiz dışı fazla ise 26 milyar 233 milyon liraya ulaştı" dedi.

    Bakan Nebati, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, mali disiplinden taviz vermeden yola emin adımlarla devam ettiklerini belirterek, "Mali disiplinin önemli bir göstergesi olan merkezi yönetim bütçesi, ağustos ayında 3 milyar 586 milyon lira fazla verdi. Faiz dışı fazla ise 26 milyar 233 milyon liraya ulaştı. Yılın ilk 8 ayına ilişkin tablo, 33 milyar 127 milyon liralık bütçe fazlasına ve 207 milyar 121 milyon liralık faiz dışı fazlaya işaret ediyor. Yatırımı ve üretimi teşvik eden ekonomi politikamız, büyümeyi ve vergi gelirlerinde artışı beraberinde getiriyor. Harcamalarda ortaya koyduğumuz ihtiyatlı duruş da kamu maliyesinde birçok gelişmiş ülkeden daha iyi performans göstermemizi sağlıyor. Yılın başından bu yana sürdürdüğümüz sıkı bütçe disiplininden şaşmadan yatırıma ve büyümeye devam" ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow