Bakan Şimşek'ten dezenflasyon mesajı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek resmi X hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu.
Bakan Şimşek X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:
Zorlu küresel ve jeopolitik koşullara rağmen dezenflasyon devam ediyor. Temmuz ayında yıllık enflasyon bir önceki aya göre 0,4 puan gerileyerek yüzde 31,8 gerçekleşti.
Aldığımız tedbirler ve dezenflasyon sürecinin etkisiyle hizmet enflasyonunda katılık azalıyor. Eğitim ve kira yıllık enflasyonları geçen yılın aynı ayına göre sırasıyla 31 puan ve 34 puan azaldı.
Jeopolitik gelişmeler kaynaklı riskleri etkin şekilde yönetirken mali disiplinden ve kalıcı fiyat istikrarı hedefimizden taviz vermiyoruz.
Zorlu küresel ve jeopolitik koşullara rağmen dezenflasyon devam ediyor. Temmuz ayında yıllık enflasyon bir önceki aya göre 0,4 puan gerileyerek yüzde 31,8 gerçekleşti.
— Mehmet Simsek (@memetsimsek) August 3, 2026
Aldığımız tedbirler ve dezenflasyon sürecinin etkisiyle hizmet enflasyonunda katılık azalıyor. Eğitim ve kira… pic.twitter.com/JMvJDVoC3I
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR


Şifrenizi hemen kontrol edin: Bu rakam güvenlik riskini artırıyor

Gram altın düştü, otomobil satışları da geriledi! Dikkat çeken bağlantı

Bitcoin'de kritik bekleyiş! Bu iki seviye yönü belirleyebilir

7 AĞUSTOS BİM KATALOĞU 2026 | Bim'de Bu Hafta Neler var? BİM Cuma İndirimli Ürünler Listesi

MEVDUAT FAİZİ 2026 | 1 milyon TL'si olan ne kadar kazanıyor? Banka banka mevduat getirileri
