hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakan Varank: Van Tekstil Kent, rekabet gücümüzü yukarı çekecek

    Bakan Varank: Van Tekstil Kent, rekabet gücümüzü yukarı çekecek
    expand
    KAYNAK DHA

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Van'da sıfırdan tekstil kümelenmesi oluşturduklarını belirterek, "Van Tekstil Kent, hali hazırdaki rekabet gücümüzü daha da yukarıya çekmemize yarayacak bir yatırım. Hepsinden önemlisi de kadın ve gençlerin istihdama katılmasına öncü bir rol üstlenecek" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, tekstil sektöründe Covid-19 salgını öncesi iş gücü maliyeti düşük bölgeleri tercih eden Avrupa ülkelerinin, hijyen endişesiyle artık yönünü Türkiye'ye çevirdiği belirtilerek, "Talebin kayda değer bir bölümünü ise 'Cazibe Merkezleri'ni Destekleme Programı' ile önemli avantajlardan faydalanan Van karşılamaya başladı" denildi.

    Bütçe görüşmelerinde muhalefetin bir yandan hükümeti işsizlik rakamları üzerinden eleştirdiğini diğer yandan yatırımlara karşı çıktığını belirten Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, karşılarında yatırımcılar arasında kimlik siyaseti güderek ayrımcılık yapan 'sermaye faşisti' muhalefet olduğunu kaydetti. Hükümetin, Türkiye'nin dört bir yanına yatırım götürmek için insanüstü gayret gösterdiğine işaret eden Varank, "Özellikle de terörden çok çekmiş bölgelerde gençlerin ve kadınların istihdamını önceleyen projeler yürütüyoruz. Bu projeleri fikir aşamasından hayata geçinceye kadar her adımda titizlikle takip ediyoruz. Van Tekstil Kent Projesi bunun en güzel örneklerinden bir tanesi" dedi.

    Bakan Varank, Van'da sıfırdan tekstil kümelenmesi oluşturduklarına, ileri ve geri bağlantılarıyla bölge sanayisinin lokomotifi olacak altyapıyı kazandırdıklarına dikkat çekerek, "Biliyorsunuz imalat sanayi sektörleri arasında, en fazla net ihracatı hazır giyimde yapıyoruz. 1 milyonun üzerinde emekçi, doğrudan tekstil ve hazır giyim sektöründe çalışıyor. Kadın istihdamının oranı ise yüzde 68. İşte Van Tekstil Kent, hali hazırdaki rekabet gücümüzü daha da yukarıya çekmemize yarayacak bir yatırım. Hepsinden önemlisi de, kadın ve gençlerin istihdama katılmasına öncü bir rol üstlenecek" açıklamasını yaptı.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow