hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakan Yanık: Kadınlarımız ürünlerini iç ve dış pazarlara sunabilecek

    Bakan Yanık: Kadınlarımız ürünlerini iç ve dış pazarlara sunabilecek
    expand
    KAYNAK DHA

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Kadın kooperatiflerinin aralarındaki iş birliğini kolaylaştırmak amacıyla web portal oluşturmayı planlıyoruz. Yani artık kooperatif üyesi kadınlarımız herkes tarafından kolayca erişilebilen bir internet sitesi yardımıyla ürünlerini hem iç hem de dış pazarlara sunabilecekler" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ankara'daki otelde düzenlenen 'Kadınların Kooperatifler Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi'nin açılış toplantısına katıldı. Burada konuşan Bakan Yanık, yeni kadın kooperatifleri kurduklarını ve mevcut kooperatiflerin ortak sayılarını artırmaya çalıştıklarını belirterek, "Söz konusu faaliyetlerde bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz 810 çalıştay, eğitim ve bilgilendirme toplantılarıyla toplamda 39 bin 124 kişiye ulaşmışız. 367 kooperatifi ziyaret ettik, 510 yeni kadın kooperatifi kurulmasına öncülük ettik" diye konuştu.

    Bakan Yanık, kadınların iş gücüne ve istihdama katılmasının en önemli örneklerden birinin kooperatifler olduğunu vurgulayarak, "Kooperatifler bütün dünyada istihdamı artıran ve ekonomileri büyüten etkilere sahiptir. Dünya genelinde 3 milyon kooperatif bulunuyor ve 1 milyardan fazla kişi kooperatiflerin bir parçası durumunda. Kooperatifler dünya genelinde 280 milyon kişiye istihdam sağlıyor; bu oran çalışan nüfusun yaklaşık yüzde 10'una tekabül etmektedir. Türkiye'de de benzer biçimde yaklaşık 85 bin kooperatif ve 8 milyonu aşkın kooperatif ortağı bulunmaktadır" dedi.

    'KADINLARIMIZ ÜRÜNLERİNİ İÇ VE DIŞ PAZARLARA SUNABİLECEK'

    Proje kapsamında mevcut kadın kooperatiflerinin aralarındaki iş birliğini kolaylaştırmak amacıyla web portal oluşturmayı planladıklarını kaydeden Yanık, "Portalda kooperatifler ile ilgili tanımlar, istatistikler, mevzuat ve politika dokümanları sunacağız. A'dan Z'ye bir kooperatifin ihtiyaç duyduğu hizmetler için başvuru mekanizmaları, kadın kooperatiflerinin mevcut durumu, iletişim bilgileri ile ürün ve hizmet katalogları ve e-Ticaret satış linklerine de bu portalda yer vereceğiz. Yani artık kooperatif üyesi kadınlarımız derli toplu bir şekilde herkes tarafından kolayca erişilebilen bir internet sitesi yardımıyla ürünlerini hem iç hem de dış pazarlara sunabilecekler. Bu müjdeyi sizlerle paylaşmaktan son derece mutluyum. Şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum" diye konuştu. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BAKAN PAKDEMİRLİ: KADININ ELİNİN DEĞMEDİĞİ YERDE HUZUR YOKTUR

    Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ise Türkiye'de bulunan kooperatiflerde kadınların varlığının tarım adına önemli olduğunu belirterek, "Kadının elinin değmediği yerde huzur yoktur, umut yoktur, bereket yoktur. Kadın; emeğin, azmin, cesaretin, başarının adıdır. Kadınlarımız, artık sahnenin arkasında değildir. Alkışlananlar, artık kadınlarımızdır ve artık tarımda kadınlarımızın ismi de var, cismi de var. İşte bu isimleri yaşatacak olan, kadınlarımızın birliğini ve gücünü dünyaya duyuracak olan kooperatiflerdir" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow