hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakan'dan son dakika açıklaması! Nakdi destek ücreti ne kadar?

    Bakandan son dakika açıklaması Nakdi destek ücreti ne kadar
    expand

    Corona virüsü pandemi sürecinde çalışanlara destek olunması amacıyla geliştiren nakdi ücret desteği uygulaması ödeme tarihleri belli oldu. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk nakdi ücret desteği ödeme tarihlerini açıkladı. Peki, nakdi ücret desteği ne zaman ödenecek? İşte, detaylar...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Nakdi ücret desteği ile ilgili detaylar belli oldu. Merak edilen detaylar arasında ise “Nakdi ücret desteği uzatıldı mı? Eylül ayında nakdi ücret desteği ne zaman ödenecek?” sorularının cevabı yer alıyor. Peki, nakdi destek ücreti ne zaman yatacak? İşte, soruların cevabı…

    NAKDİ DESTEK ÜCRETİ NE ZAMAN YATACAK?

    Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ağustos ayına ilişkin Nakdi Ücret Desteği ödemelerinin 8 Eylül'de başlayacağını bildirdi. Selçuk, Nakdi Ücret Desteği ödemelerine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

    Ağustos ayına ilişkin Nakdi Ücret Desteği ödemelerinin 8 Eylül'de başlayacağını duyuran Selçuk, ödemelerin banka hesapları üzerinden yapılacağını belirtti.

    Selçuk, sistemde IBAN bilgisi eksik veya hatalı olanların ödemelerinin ise PTT aracılığıyla yapılacağını aktardı. 

    Bakan Selçuk "Ücretsiz izne ayrılan işçilerin nakdi ücret desteği ödemeleri TC kimlik numaralarının son hanesi 0-2-4 olanlara 8 Eylül'de, 6-8 olanlara 9 Eylül'de yapılacak." ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ UZATILDI MI?

    Cumhurbaşkanı kararının Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla birlikte ücretsiz izin ve işten çıkarma yasağının süresi 17 Eylül olarak belirlendi. 2.3 milyon çalışanın yararlandığı kısa çalışma ödeneğinin süresi de ağustos sonuna kadar uzatıldı.

    Kısa çalışma uygulamasına bağlı olarak işten çıkarma yasağı ve ücretsiz izin de 1 ay uzatılacak. Bu iki uygulamadaki bir aylık uzatma süresi ise 17 Ağustos 2020 itibariyle başlayacak. Ücretsiz izne ayrılan çalışanlara ise net 1168 TL düzeyinde nakdi ücret desteği sağlanacak. Kararla, bu desteğin ödenmesine ilişkin süre de uzatılmış oldu. Son verilere göre, nisan-haziran dönemi içinde 1 milyon 705 bin 147 çalışan, ücretsiz izinde olduğu için nakdi ücret desteğinden yararlandı. Ücretsiz izin uygulaması, işten çıkarma yasağına bağlı olarak uzuyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow