hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkentgaz halka arz ne zaman? Başkentgaz halka arz eşit mi, oransal mı? Başkentgaz hisse fiyatı ve kodu!

    Başkentgaz halka arz ne zaman Başkentgaz halka arz eşit mi, oransal mı Başkentgaz hisse fiyatı ve kodu
    expand

    Başkentgaz, Borsa İstanbul'da (BİST) işlem görmeye hazırlanan şirketler arasında yer alıyor. SPK'dan onayının alınmasının ardından halka arzı ile ilgili detaylar araştırılmaya başladı. Peki, Başkentgaz halka arz ne zaman? Başkentgaz halka arz eşit mi, oransal mı? İşte Başkentgaz hisse fiyatı ve kodu!

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başkentgaz halka arz onayın ardından yatırımcılar konuya ilişkin araştırma yapmaya başladı. 700 milyon liralık sermayesinin yüzde 25'ini halka açmak için Başkentgaz, SPK'ya başvurdu. SPK'dan onayının alınmasının ardından detaylar duyuruldu.  Halka açılacak hisselerinin yüzde 40'ı Torunlar Grubu ve çalışanlarına tahsis edildi. Halka arz edilecek payların yüzde 36'sı yurtiçi bireysel yatırımcılara, yüzde 18'i yurtiçi kurumsal yatırımcılara ve  yüzde 6'sı ise yurtdışı kurumsal yatırımcılara ayrıldı. Başkentgaz,  halka arz sonrası 510 milyon TL'yi de fiyat istikrarı için tahsis  edecek. Bu rakam son yıllardaki halka arzlarda fiyat istikrarı için ayrılan en yüksek tutar.

    BAŞKENTGAZ HALKA ARZ TARİHİ, HİSSE FİYATI VE KODU

    Başkentgaz 3-4 Haziran 2021 tarihlerinde hisse başına 9.72 TL ile sunulacak. Böylece Başkentgaz, doğal gaz dağıtım sektörünün ilk halka arzını yapacak. Halka arz, ortak satış yöntemi ile gerçekleştirilecek. Ardından halka açıklık oranı yüzde 25 olacak. Söz konusu şirket "BASGZ" işlem kodu ile BİST Yıldız Pazar'da işlem görecek.

    BAŞKENTGAZ HALKA ARZ EŞİT Mİ, ORANSAL MI?

    SPK tarafından onaylanan izahnamede Başkent Doğalgaz'ın bireysel yatırımcılara eşit dağıtım yöntemiyle arz edileceği ifade edildi. Kurumsal yatırımcılara ise oransal dağıtım yöntemi ile arz edilecek.

    BAŞKENTGAZ HALKA ARZ HANGİ BANKA ÜZERİNDEN YAPILACAK?

    Garanti BBVA Yatırım liderliğinde oluşturulan konsorsiyum tarafından sabit fiyatla en iyi gayret aracılığı ile gerçekleştirilecek halka arz  ile Torunlar Enerji'ye ait 175 milyon TL'lik nominal değerli paylar  oransal dağıtım yöntemi ile satışa sunulacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow