hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başvuru süreci sona erdi! Dönüşüme talep 1 milyonu aştı

    Başvuru süreci sona erdi Dönüşüme talep 1 milyonu aştı
    expand

    İstanbul’da riskli yapıların hızla yenilenmesi için başlatılan kentsel dönüşüm kampanyası 'Yarısı Bizden'de başvuru süreci sona erdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İnşaat maliyetinin yarısını devletin karşıladığı kampanya yoğun ilgi gördü. Konuyla ilgili açıklama yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Yarısı Bizden kampanyamızda başvurular sona erdi. 1 milyon 19 bin 471 bağımsız birim (konut ve işyeri), 269 bin 670 başvuru yapıldı. Şu ana kadar uzlaşı sağlanan 108 bin konutta projelendirme çalışmaları başlatıldı. Tüm başvurular incelenecek, çoğunluğun sağlandığı binalarda dönüşüm süreci hemen başlayacak. İstanbul’umuzu tüm afetlere karşı daha dirençli kılmak için durmadan çalışacağız” dedi.

    ÖDEMELER NASIL OLACAK?

    Kampanya kapsamında 100 metrekare 2+1 daire maliyeti 1.5 milyon olurken, bunun 750 bin lirasını devlet karşılayacak. Kalan tutar üzerinden yüzde 10 peşinat ödeyen ev sahipleri 5 bin 625 liradan başlayan taksitlerle 10 yıl vade ile ödeme yapacak. 1.8 milyon lira maliyetli 120 metrekare 3+1 dairede ise 900 bin lira devlet desteği sunulacak. Evi dönüşüme giren vatandaş yüzde 10 peşinat ödedikten sonra, 6 bin 750 liradan başlayan taksit ve 10 yıl vade ile evini yenileyecek.

    Başvuru süreci sona erdi Dönüşüme talep 1 milyonu aştı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bakanlık uzmanları tarafından, kabul edilen başvurularda binaların ön incelemesi yapılacak ve keşif raporu hazırlanacak. Ardından gönüllülük esasıyla anlaşma sağlanan bina için protokol hazırlanacak, proje aşamasına geçilecek. Daha sonra ruhsat alma süreci başlayacak. Binanın boşaltılmasıyla TOKİ tarafından başlatılacak süreçte en geç 2 yıl içinde inşaat tamamlanacak. Bu süreçte ev sahiplerine 10 bin 500 lira taşınma ve aylık 5 bin 250 lira kira yardımı da yapılacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow