hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    BEKLENEN AÇIKLAMA! Emekliye ek zam var mı? Bağkur ve SGK Emekli zammı ne kadar? En düşük emekli maaşı SSK 2022 ne kadar olacak?

    BEKLENEN AÇIKLAMA Emekliye ek zam var mı Bağkur ve SGK Emekli zammı ne kadar En düşük emekli maaşı SSK 2022 ne kadar olacak
    expand

    Asgari ücret zammının belli olmasının ardından emeklilerin maaş zammı da araştırılıyor. Birçok vatandaş asgari ücrete gelen zam sonrası emekli maaşlarında da artış olacak mı? sorusunun yanıtını sorguluyor. Asgari ücret 2022 zammı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. Peki ama emekli maaşı, memur maaşı, SGK emeklisi, BAĞKUR emeklisi zamlar belli oldu mu?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Erdoğan, asgari ücretin yüzde 50.54 seviyesinde artırılarak 4 bin 253 TL olduğunu duyurdu. Erdoğan söz konusu artışın son 50 yıldaki en yüksek artış olduğunu ifade etti. Öte yandan asgari ücretten alınan gelir vergisi ile damga vergisi de kaldırıldı. Peki ama emekli maaşları ne kadar oldu?

    Emekli maaşı 2022'de ne kadar oldu?

    Hürriyet'in haberine göre; Enflasyon farkı emekli ve memur zammını belirleyecek. Temmuz-Kasım dönemi enflasyonuna bakıldığında memurlar ve memur emeklileri şimdiden yıl sonu için yüzde 7,47 enflasyon farkı zammı hak etmiş durumda ancak net tutarın belirlenebilmesi için aralık ayı enflasyonun da açıklanması gerekiyor. Yıl içinde ocak ve temmuz olmak üzere iki farklı dönemde zam alan emekliler ve memurlar, 3 Ocak'ta açıklanacak aralık ayı enflasyon verileriyle alacakları yeni maaş tutarını da öğrenecek. 

    Son dakika! Ek zam yasalaştı

    Memur ve emekliye ek zammı da içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow