hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bitcoin zirve yaptı bir sektörü ikiye böldü

    Bitcoin zirve yaptı bir sektörü ikiye böldü
    expand

    Bitcoin görkemli yükselişi devam ederken geçtiğimiz günlerde 4 bin dolar barajı da geçildi. Sanal paranın bu kadar hızlı yükselmesinde en önemli pay sahibi olan ekran kartı sektöründe ise farklı görüşler hakim...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bitcoin rekor üstüne rekor kırarak 4000 doları da geride bırakırken, sanal para rallisinin reel sektördeki kazananlarından ekran kartı üreticileri farklı görüşleri savunuyor. Nvidia CEO'su Jensen Huang, sanal para için görüşlerinin tek kelimeyle "Rock 'n' roll" olduğunu söyledi. AMD CEO'su Lisa Su ise sanal paraları uzun vadede bir büyüme katalisti olarak görmediğini açıkladı.

    İki dev iki karşıt görüş

    Huang'a göre sanal para işi daha da büyüyecek. İkinci çeyrek bilançosu üzerine değerlendirmede bulunan Nvidia CE'su, "Sanal para devam edecek ve pazar çok daha büyüyecek. Farklı ülkelerden daha fazla kripto para birimi gelecek. Bu piyasaya çok yakınız ve dinamikleri çok iyi anlıyoruz." dedi.

    AMD CEO'su ise "Bazı iş ortaklarımız bitcoin madenciliğine özel kartlar sunuyor ve ekran kartı pazarı oyun ve madencilik şekilnde iki ayrı segmente dönüşmüş duurmda. Ancak kripto paralar tahminlerimizde yer almıyor ve bu işe uzun vadeli bir büyüme katalisti olarak bakmıyoruz." dedi.

    Bitcoın ekran kartından doğuyor

    Bitcoin madenciliği için güçlü ekran kartlarına sahip olmak gerekiyor. Ekran kartı pazarında uzun yıllardır lider konumda bulunan Nvidia ve AMD de bu durumu satış rakamlarında somut olarak izliyor. Nvidia, ikinci çeyrekte önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 56 artışa 2,23 milyar dolar ciro elde etti. AMD de yüzde 23 artışla 1,22 milyar dolar ciroya ulaştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hisse performansına da yansıdı

    Nvidia, bitcoin madenciliği için özel ürünler de geliştirirken AMD daha mesafeli kalıyor. Nvidia'nın üçüncü çeyrekte bitcoin madenciliğine özel ekran kartlarını piyasya süreceğini açıklaması, AMD'nin son dönemdeki düşüşünün nedeni oldu. (Business HT)

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow