SON DAKİKA HABERİ: Borsa günü yükselişle tamamladı

Son dakika haberine göre; Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,35 değer kazanarak 10.486,09 puandan tamamladı.
BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 36,73 puan artarken, toplam işlem hacmi 131,5 milyar lira oldu.
Bankacılık endeksi yüzde 1,76, holding endeksi yüzde 0,53 değer kazandı.
Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran bankacılık, en fazla kaybettiren ise yüzde 8,37 ile finansal kiralama faktoring oldu.
Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankasının faiz indirimi beklentileri ve dünya genelindeki siyasi belirsizliklerle karışık bir seyir izlerken, Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi pozitif ayrışarak bankacılık endeksi öncülüğünde günü alıcılı bir seyirle tamamladı.
Analistler, yarın yurt içinde veri gündeminin sakin olduğunu, yurt dışında ise ABD ve Çin'de Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) verileri başta olmak üzere yoğun veri gündeminin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 10.600 ve 10.700 seviyelerinin direnç, 10.400 ve 10.300 puanın destek konumunda olduğunu kaydetti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR


ENFLASYON İKİLEMİ... Borsa karışık seyrediyor!

BORSA BUGÜN AÇIK MI, NE ZAMAN İŞLEM GÖRECEK? 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde borsanın durumu!

Gülermak halka arz ne zaman, kaç lot verir, hangi bankalarda var? Gülermak halka arz tarihi ve hisse fiyatı!

Armada Gıda halka arz tarihleri: Armada Gıda halka arz kaç lot veriyor, katılım endeksine uygun mu?

BİM TEMETTÜ TARİHİ 2024: BIMAS ne kadar temettü verecek? BİM temettü ne zaman hesaba geçer?