hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Borsada rekor serisi devam edecek mi? Kritik hafta başlıyor

    Borsada rekor serisi devam edecek mi Kritik hafta başlıyor
    expand

    Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi bu hafta haftalık bazda 6,10 artarak kapanış rekorlarını tazeledi. Aynı zamanda haftanın en çok kazandıran yatırım aracı olan borsada gözler yeni haftaya çevrildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Borsa İstanbul tüm dünya hisse piyasalarından pozitif ayrışmasını sürdürürken yeni haftada da kazançların devam edip etmeyeceği merak ediliyor.

    Bu hafta açıklanacak olan verilere bakıldığında, Temmuz ayına ilişkin finansal yatırım araçlarının reel getiri oranları ile başlıyor. TÜİK veriyi bugün saat 10:00’da yayımlayacak. Devamında Çarşamba günü gelecek ABD enflasyonunun etkilerinin piyasa kapanışına doğru hissedilmesi bekleniyor. 15:30’da açıklanacak veri saat farkından dolayı Türkiye endekslerine yansımayabilir ya da daha az yansıyabilir.

    Çin hafta başında Tayvan çevresinde abluka niteliğindeki tatbikatını uzatmaya karar verdiğini açıkladı. Jeopolitik gerilimler küresel risk piyasalarında oynaklığı artırıyor.

    Chicago Fed Başkanı Charles Evans, Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, San Francisco Fed Başkanı Mary Daly bu hafta röportaj vermeye devam edecekler. Küresel endeksler bu açıklamalara da odaklanmış durumda.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yurt içinde ise Perşembe günü açıklanacak cari işlemler dengesi ve Cuma günü açıklanacak sanayi üretim endeksi de önemle takip edilecek.

    Bundan başka şirketlerin bilanço dönemi kapsamında ikinci çeyreğe ilişkin finansal sonuçları da açıklanmaya devam ediyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow