hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Arap dünyasındaki kriz piyasaları da etkiledi

    Arap dünyasındaki kriz piyasaları da etkiledi
    expand
    KAYNAKAA

    Arap dünyasında yaşanan diplomatik kriz piyasaları da etkiledi. Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Mısır ve Bahreyn’in Katar ile diplomatik ilişkileri kesme kararının ardından petrol fiyatları fırladı. Brent petrolün varil fiyatı yüzde 1.1 artarak 50.48 dolara yükseldi. Asya hisse senetleri de karışık seyretti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Suudi Arabistan başta olmak üzere 6 Müslüman ülkenin Katar'la diplomatik ilişkileri durdurması, petrol fiyatlarını da etkiledi. Brent petrolün varil fiyatı yüzde 1.1 artarak 50.48 dolara yükseldi. Asya hisse senetleri de karışık seyretti. 

    Katar'la ilişkilerini kesen 4 ülkeye Yemen ve Libya da katıldı

    Brent petrolün varil fiyatı, cuma günü 50,21 dolardan güne başlamış ve gün içinde en yüksek 50,49 doları görmüştü. Bu sabah güne 49,94 dolardan başlayan Brent petrolün varil fiyatı, saat 09.46 itibarıyla yüzde 1,21 artarak 50,50 dolar oldu. Aynı dakikalarda Batı Teksas (WTI) türü ham petrolün varili ise 48,21 dolardan alıcı buldu.

    ABD Enerji Enformasyon İdaresinin (EIA) verilerine göre, geçen yılın ekim ayında günlük ortalama 8,4 milyon varile kadar gerileyen ABD'de ham petrol üretimi, geçen hafta itibarıyla günlük ortalama 9,3 milyon varile yükseldi. ABD'de artan üretim petrol fiyatları üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturuyor.

    Küresel piyasalarda bugün, Almanya, Avro Bölgesi, İngiltere ve ABD mayıs ayı hizmet sektörü PMI verileri, ABD mayıs ayı ISM imalat dışı endeksi ve nisan ayı fabrika ve dayanıklı mal siparişleri verileri izlenecek. Ayrıca, Suudi Arabistan, Mısır, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin Katar ile diplomatik ilişkileri kesmesinin petrol piyasasına yansımaları takip edilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Petrol piyasaları ise bu hafta ABD'de açıklanacak stok verilerine odaklandı.Uzmanlar, Brent petrolde teknik olarak 50,70-51,45 dolar aralığının direnç bölgesi, 49,45-49,90 dolar aralığının ise destek seviyesi olarak izlenebileceğini belirtiyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow