hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    BRICS ekonomisine bir ülke daha katıldı

    BRICS ekonomisine bir ülke daha katıldı
    expand

    Mısır BRICS bankasına katıldı. Ülkenin mali bünyeye kabul edildiği ve böylece bankanın küresel erişiminin daha da genişlediği bildirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mısır hükümeti Çarşamba günü yaptığı duyuruda, Mısır'ın önde gelen gelişmekte olan ekonomilerden oluşan BRICS grubunun Yeni Kalkınma Bankası'na (NDB) resmen üye olduğunu duyurdu.

    NDB, BRICS (Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin, Güney Afrika) tarafından 2014 yılında üye devletler ve diğer gelişmekte olan ekonomilerde altyapı ve sürdürülebilir kalkınmayı finanse etmek için kurulmuştu.

    NDB'ye göre banka, 2016'dan bu yana yalnızca Hindistan'da 7,2 milyar dolar dahil olmak üzere birden fazla projeye yatırım yaptı.

    Şimdiye kadar BRICS'e katılmayan Mısır, Türkiye ve Suudi Arabistan ile birlikte Temmuz ayında üye olmaya ilgi duyduğunu ifade etti. BRICS Uluslararası Forumu Başkanı Purnima Anand daha önce yaptığı açıklamada, ülkenin şimdi üyelik başvurusu yapmaya hazırlandığını söyledi.

    Beş BRICS ekonomisi şu anda dünya nüfusunun %40'ından fazlasını ve küresel GSYİH'nın yaklaşık dörtte birini oluşturuyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow