hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bugün EFT gider mi, açık mı? Bayramda FAST ile EFT yapılır mı?

    Bugün EFT gider mi, açık mı Bayramda FAST ile EFT yapılır mı
    expand

    Mübarek Kurban Bayramı’nda para göndermek isteyen vatandaşlar bugün EFT yapılır mı sorgulamalarına başladı. Normal şartlar resmi tatillerde bankalar kapalı olduğundan dolayı EFT yapmak mümkün değildi ancak yeni uygulama olan FAST sistemi ile bayramda EFT yapılabiliyor. İşte EFT ile ilgili detaylar..

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bayramda EFT yapmak isteyen pek çok kişi, internet üzerinden bunun mümkün olup olmadığını merak ediyor. En çok kullanılan para transfer yöntemlerinden biri olan EFT, bankamatik ve internet bankacılığı ile saniyeler içerisinde paranın başka bir hesaba geçmesine imkan tanıyor. Ancak resmi tatillerde ve de hafta sonu tatillerinde EFT sistemi anlık işlemiyor hafta içi çalışma saatlerinde gerçekleşiyor.

    BAYRAMDA FAST İLE EFT YAPILIR MI?

    Bayramda EFT yapılır mı sorusu gündemde yer almaya devam ediyor. Resmi tatil olduğundan dolayı bugün EFT yapmak mümkün değil ancak yeni uygulanmaya başlanan FAST sistemi aracılığıyla bayramda 1000 TL'ye kadar EFT yapmak mümkün olabilmektedir. 1000 TL üzerindeki EFT işlemi normal şartlarda bankalar arası 10-20 dakika arasında gerçekleşmektedir. Bazı günler bankalardaki yoğunluk durumuna göre bu süre 1 saate kadar çıkabilir. FAST ile EFT bugün yapılabilir ancak gönderen hesabın ve alıcı hesabın FAST sistemini kullanıyor olması gerekiyor.

    FAST ÖDEME SİSTEMİ NEDİR?

    FAST Sistemi, işlem limitlerinin daha yüksek seviyelere çıkarılması ve karekodlu ödemeler ile ödeme isteme gibi katma değerli yeni özelliklerin de yakın vadede eklenmesiyle, dijital ekonominin bir üst seviyeye taşınmasına önemli katkılar sağlayacak bir sistemdir. Fonların Anlık ve Sürekli Transferi olarak isimlendirilen bu yeni sistemle vatandaşlar, farklı bankalardaki hesapları arasındaki para transferlerini saniyeler içerisinde, 7 gün 24 saat yapabilecek. FAST sistemi ile EFT'lerde mesai sınırı ortadan kalkıyor, 7/24 para transferi yapılabiliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow