hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    KYK burs ve kredileri ne zaman yatacak? TC kimlik numarasına göre burs ve krediler ne zaman ödenecek?

    KYK burs ve kredileri ne zaman yatacak TC kimlik numarasına göre burs ve krediler ne zaman ödenecek
    expand

    Burs ve kredi ödemeleri ile ilgili son dakika açıklaması Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’ndan geldi. Bakan Kasapoğlu bu yıl ilk defa ödeme alacak 398 bin 173 öğrenciye toplamda 680 milyon 603 bin TL ödeneceğini belirtti. Peki, burs ve krediler ne zaman yatacak, ödemeler kaç aylık olacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu burs ve kredi ödemeleri ile ilgili açıklamada bulundu. Ödemelerin gerçekleştirileceği tarihleri açıklayan Bakan Kasapoğlu bu yıl ilk defa ödeme alacak öğrencilere toplamda 680 milyon 603 bin liralık ödeme gerçekleştirileceğini belirtti.

    EKİM, KASIM VE ARALIK AYI ÖDEMELERİ YAPILACAK

    Bakan Kasapoğlu açıklamasında ekim ayından itibaren geçerli olmak üzere öğrencilere 3 aylık ödemenin yapılacağını belirtti. 2020-2021 öğretim yılı için burs-kredi başvurusu yaparak taahhütnamesini onaylayan öğrencilere ödemeler gerçekleştirilecek. Lisans öğrencileri için aylık 550 TL’den bin 650 TL hesaplara yatmış olacak.

    BURS VE KREDİ ÖDEMELERİ NE ZAMAN YATACAK?

    Bakan Kasapoğlu’nun açıklamasında yer alan bilgilere göre TC Kimlik numarasının sonu "0" olanlar 28 Aralık'ta, "2" olanlar 29 Aralık'ta, "4" olanlar 30 Aralık'ta, "6 ve 8" olanlar 31 Aralık'ta ödemelerini alabilecek.

    Yani ödemeler bu geceden itibaren hesaplara yatmaya başlayacak. 2021 yılındaki burs ve kredi ödemeleri ise yeni tutara göre yapılacak. 2021 yılı ocak ayı itibariyle ödemeler aylık 650 TL’ye çıkarılacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow