hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cari açık 16 yılın en düşük seviyesine geriledi

    Cari açık 16 yılın en düşük seviyesine geriledi
    expand
    KAYNAKAA

    Türkiye'nin 12 aylık cari açığı, mayısta 2 milyar 370 milyon dolarla Şubat 2003'ten bu yana gördüğü en düşük seviyesine geriledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cari açığın son 16 yılın en düşük seviyesine gerilemesinin ardından Halk Yatırım Araştırma Direktörü Banu Kıvci Tokalı ve AA Finans Analisti ve ekonomist Haluk Bürümcekçi önemli değerlendirmelerde bulundu.

    "Turizm gelirleri destekleyici unsur"

    Halk Yatırım Araştırma Direktörü Banu Kıvci Tokalı yaptığı açıklamada 2019 sonu cari açık tahminimizi revize ederek 13,5 milyar dolardan 9,5 milyar dolara indirdik. Dış açıktaki sert düşüş ve turizm gelirlerinde yıllık artış ana destekleyici unsurlar. Petrol fiyatlarında mevcut seviyelerin korunması da cari açıktaki düşüşün hızı açısından önemli" ifadelerini kullandı.

    "Riskler aşağı yönde devam ediyor"

    AA Finans Analisti ve ekonomist Haluk Bürümcekçi ise "Bu gelişme son 12 aylık cari fazlanın haziranda 0,1 milyar dolar civarına gelebileceğini düşündürmektedir. Öte yandan 2019 sonu tahminimizi 2 milyar dolar açığa revize ederken, bu tahmin üzerinde risklerin aşağı yönde devam ettiğini belirtmeliyiz" açıklamasında bulundu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow