hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çelik üreticileri koruma istiyor

    Çelik üreticileri koruma istiyor
    expand
    KAYNAKAA

    TÇÜD Genel Sekreter Vekili, Türkiye'nin de bazı ülkelerin üreticilerini korumak için aldıkları vergi önlemi kararlarını alması gerektiğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye Çelik Üreticileri Derneği (TÇÜD) Genel Sekreter Vekili Gazi Bilgin, ABD'nin anti-damping hamlesine vurgu yaparak, yetkili makamların vakit geçirmeden üreticiyi korumak için önlem alması gerektiğini ifade etti. Bilgin yaptığı açıklamada, yerli üretimin desteklenmesi, söz konusu desteklerin haksız rekabet yaratmayacak şekilde olması gerektiğini söyledi.

    Devlet destekli üretim yapan bazı ülkelerin niteliksiz ve sertifikasız ürünlerinin yerli üretimi olumsuz etkilediğine dikkati çeken Bilgin, "Burada kast edilen Ukrayna, Çin ve Rusya gibi ülkelerdir. Başka ülkelerin kendi üreticilerini koruma adına ithalata karşı almakta olduğu tedbirlerin ülkemiz yetkili makamlarınca da vakit geçirilmeden alınmasını bekliyoruz." dedi.

    Ayrıca Ukrayna, Japonya, Hindistan gibi ülkelerin önemli çelik ihracatçıları olduklarının altını çizen Bilgin, bu ülkelerde serbest ticaret anlaşması imzalanırken çelik sektörünün kapsam dışında tutulması gerektiğini söyledi.

    Bilgin, 20 Ocak'ta yürürlüğe giren ve serbest tüketicilerin kullandığı elektriğin tarifesini yeniden düzenleyen tebliğe de değinerek, "Düzenleme, elektriği en çok tüketen çelik sektörünün enerji maliyetini yüzde 26 artıracaktır. Bu durum sektöre ek yük getirecektir." diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow