hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çeyrek altın ne kadar? 12 Nisan altın fiyatları

    Çeyrek altın ne kadar 12 Nisan altın fiyatları
    expand
    KAYNAKAA

    Son haftalarda artan belirsizliklerle birlikte yeniden hareketlenen altın fiyatları, küresel piyasalarda son beş ayın en yüksek seviyesine çıktı. Altının ons fiyatı 5 ayın zirvesine çıkarken, Kapalıçarşı'da altının gram fiyatı ise dünkü seviyelerine paralel olarak 151 liranın hemen üzerinde alıcı buluyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Altın fiyatları, Suriye ve Kuzey Kore'de artan jeopolitik gerilimlerin yatırımcıları güvenli liman niteliğindeki varlıklara yöneltmesi ile birlikte beş ayın en yüksek seviyesine tırmandı.  Altının onsu yüzde 0.2 yükselerek ons başına 1,277.35 dolar ile 1 Kasım'dan bu yana en yüksek seviyesini gördükten sonra 1,275 doların altına geriledi.

    Kapalıçarşı'da saat 10.10 itibarıyla altın fiyatları ise şöyle oluştu: gram altın 151,20 lira, çeyrek altın 247,10 liradan, yarım altın 494,23 liradan, cumhuriyet altın ise 1004 liradan alıcı buluyor. 

    Trump'ın açıklamaları ve dış gelişmelerden etkileniyor

    Trump yönetimi, delillerin bu ay sivillere yönelik kimyasal silah kullanılmasının ardından Suriye'nin olduğunu açık bir şekilde gösterdiğini kaydetti. Rusya ve İran, Suriye konusundaki koordinasyonu görüşürken, ABD saldırılarını kınadı. Kuzey Kore, nükleer gücü konusunda dünyayı endişeye sevk ediyor.

    Uzmanlar: Belirsizlik artıyor

    Sydney'de Ayers Alliance Securities baş yatırım yetkilisi Jonathan Barratt, "Kasım ayından bu yana bu seviyeleri görmedik ve Suriye, Trump ve Kuzey Kore karışımını düşündüğümüzde, dalgalı seyir artabilir," dedi ve "İnsanlar belirsizlikten dolayı endişe duyuyor" şeklinde görüş bildirdi.

    Jonathan Barratt, 1,288 seviyesinin yukarı yönde kırılmasının daha da yükseliş için zemin hazırlayacağını sözlerine ekledi.  ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi Salı günü yüzde 0.3 düştükten sonra yatay seyretti.  ABD'nin 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi düşüşünü üçüncü güne taşıdı.  Spot gümüş yüzde 0.3 yükselerek ons başına 18.4023 dolara çıkarken, platin ons başına 972.10 dolar seviyesinde yatay seyretti ve palladyumyüzde 0.1 yükselerek ons başına 807.10 dolar seviyesine çıktı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow