hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çin'de aşırı kapasite nedeniyle 2 milyon maden ve çelik işçisi işten çıkarılacak

    Çinde aşırı kapasite nedeniyle 2 milyon maden ve çelik işçisi işten çıkarılacak
    expand
    KAYNAKAA

    Çin'de maden ve çelik sektöründe aşırı kapasite sorunu 2 milyon kişiyi işsiz bırakacak. Ülkenin çeşitli bölgelerinde maden ve çelik işletmelerinde işten çıkarılacak bu işçiler iş gücünün yüzde 15'ini oluşturuyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Uluslarası medyada yer alan haberlere göre Çin, birçok sektörde meydana gelen aşırı kapasite sorununa çözüm bulmak için işçi çıkarma kararı aldı.

    Çin'de 1,3 milyon araç geri çağrıldı

    Çin İnsan Kaynakları ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yin Weimin, yaptığı açıklamada, karardan, kömür sektöründe 1,3 milyona yakın, çelik sektöründe de 700 bini aşkın çalışanını etkileneceğini belirtti.

    Kerry'den Çin-ABD gerilimini yumuşatma mesajı

    İşten çıkarmanın zamanlamasına ilişkin bilgi vermeyen Yin, Çin hükümetinin daha önce aşırı kapasite ve yavaşlayan ekonomiye yönelik böyle bir önlem almadığı, bu yönteme ilk kez başvurulacağını vurguladı.

    Reuters'ın haberine göre ise, çıkarılacak işçi sayısı, iş gücünün yüzde 15'ini oluşturuyor. Böylelikle Çin yavaşlayan ekonomik büyüme ve şişkin devlet şirketleriyle başa çıkabilmek için alınan önlemlerin boyutu hakkında ilk defa bir rakam açıklamış oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow