hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çinli TikTok, Avrupa'da iki veri merkezi daha planlıyor

    Çinli TikTok, Avrupada iki veri merkezi daha planlıyor
    expand

    Çinli sosyal medya şirketi TikTok, kullanıcı verilerinin güvenliği konusundaki endişeleri azaltmak ve şirket üzerindeki düzenleyici baskıyı hafifletmek adına Avrupa'da iki veri merkezi daha açmayı planlıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TikTok, hükümetlere ve düzenleyicilere kullanıcıların kişisel verilerine erişilemeyeceği ve içeriğinin Çin Komünist Partisi veya Pekin'in etkisi altındaki herhangi biri tarafından manipüle edilemeyeceği konusunda güvence vermeye çalışıyor.

    TikTok'un Avrupa'daki operasyonlardan sorumlu genel müdürü Rich Waterworth bir blog gönderisinde, Çinli ByteDance'in sahibi olduğu kısa video paylaşım uygulamasının Avrupa'daki veri depolama alanını genişletmeyi hedeflediğini söyledi.

    Rich Waterworth "Geçen yıl duyurulan siteye ek olarak, üçüncü taraf bir hizmet sağlayıcı ile İrlanda'da ikinci bir veri merkezi için bir planı tamamlamanın ileri bir aşamasındayız" dedi.

    Şirket ayrıca Avrupa Birliği'nde Ağustos 2022 ile Ocak 2023 arasında aylık ortalama 125 milyon aktif kullanıcı olduğunu bildirdi ve bu da onu Dijital Hizmetler Yasası (DSA) olarak bilinen daha katı AB çevrimiçi içerik kurallarına tabi kıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow