hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çinli uygulama geliştiricilerinden Apple'a dava

    Çinli uygulama geliştiricilerinden Applea dava
    expand

    Apple'ın en büyük pazarlarından biri olan Çin'de, Apple'a karşı, gerekçe göstermeden Çinlilerin geliştirdiği uygulamaları App Store'dan kaldırdığı gerekçesiyle dava açıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Financial Times’in haberine göre Apple, en büyük iPhone pazarlarından biri olan Çin’de, rekabet karşıtı davranış suçlamaları ile karşı karşıya bulunuyor. Apple’a karşı açılan davada, şirketin IOS App Store üzerindeki denetimini kötüye kullanarak uygulama içi satın alımlarda yüksek ücret tahsil ederek Çinli uygulama geliştiricilerine yönelik kötü muamele ettiği iddia ediliyor.

    28 geliştirici adına davayı açan avukat Lin Wei “Steve Jobs Amerkan rüyasını temsil etti. Ancak Apple’ın Çin’deki genç uygulama geliştiricilere eşitsiz muamele etmesi onların Çin hayallerini gerçekleştirmelerini engelliyor” dedi.Pazar araşırma firması IDC’ye göre Çin, geçtiğimiz yıl App Store’dan başka herhangi bir ülkeden daha fazla para kazandı. Çin Google Play Store’u engellediği için Apple bu ülkede bir avantajı bulunuyor.

    Bir düşünce kuruluşu olan Uluslararası Antitröst Ve Yatırım Enstitüsü Başkanı Qi Huan Çin’in düzenlemelerine göre App Store’nin bir tüzel kişiliğe sahip olması gerektiğini ancak mevcut durumun böyle olmadığını belirtti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow