hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bitcoin neden düşüyor? Kripto para Bitcoin fiyatı.. 5 Aralık 2021

    Bitcoin neden düşüyor Kripto para Bitcoin fiyatı.. 5 Aralık 2021
    expand

    Kripto para dünyasının en çok tercih edilenleri arasında yer alan Bitcoin’in sert düşüşü yatırımcılarını üzdü. Bitcoin, uzun zamandır koruduğu seviyesinde kırılma yaşadı. Sürekli bir düşüş içerisine giren Bitcoin peşinden bütün kripto para piyasasını da sürüklüyor. Peki, Bitcoin neden düşüyor? Bitcoin şuan ne kadar?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bitcoin, yaşadığı düşüşle tüm dikkatleri üzerine çekti. İşlem hacmi en yüksek kripto para birimleri olan Bitcoin ve Ethereum yüzde 20'ye yakın değer kaybetti. Hafta boyunca 51 bin ile 50 bin dolar arasında hareket eden Bitcoin fiyatları, hafta sonuna sert düşüşle girdi. Cuma günü kapanış saatlerinde 53 bin dolar seviyesinin üzerinde hareket eden Bitcoin fiyatları, sonrasında sert düşüşle dün 42 bin dolar seviyelerine kadar çekildi. İşte Bitcoin son fiyatıyla ilgili bilgiler..

    BİTCOİN NEDEN DÜŞÜYOR?

    Kripto para devi Bitcoin için uzmanlar, yakında gerçekleşmesi beklenen boğa piyasasının sinyallerini verdi. Kripto para piyasasındaki düşüşle ilgili analistler iki gelişmeyi ön plana çıkarıyor. Bazı analistler birkaç aydır devam eden yükselişin ardından bir düzeltmenin beklendiğini belirtirken, Fed'in enflasyondaki geçicilik vurgusunu terk edip varlık azaltımını hızlandırması ve 2022'de yapması beklenen faiz artışlarının varlık fiyatlarını etkilediğine dikkat çekiyor.

    Bitcoin neden düşüyor Kripto para Bitcoin fiyatı.. 5 Aralık 2021Öte yandan, ABD'de piyasa yapıcıların önde gelen kripto para borsaları FTX, Binance, Coindesk üst düzey yöneticilerinin Temsilciler Meclisi Mali Hizmetler Komitesi'nde ifadeye çağırmasının da endişe yaratmış olabileceği düşünülüyor. Komite'nin Başkanı Maxine Waters, düzenlenmemiş bir piyasa olması nedeniyle kripto paralara karşı eleştirileriyle biliniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarda tapering’i (varlık alımı azaltımı) hızlandırabileceği yönünde mesaj verdi. Bu söylemin gerçekleşmesi Fed’in faiz artırım takvimini de öne çekebilir. 14-15 Aralık’ta yapılacak Fed toplantısına verilecek mesajları kritik olacak. Fed'in para potikasında olası değişikliklerin kripto para piyasalarında sınırlı bir etki yaratması bekleniyor.

    BİTCOİN BUGÜN NE KADAR?

    Bitcoin, bugün itibarıyla %16,93 azalışla $47.474,65 seviyesinde bulunuyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow