hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Asgari ücret Temmuz zammı belli oldu! Yeni asgari ücret 2022 ne kadar oldu?

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, hükümet, işçi ve işveren temsilcileriyle bir araya gelirken yeni asgari ücret tutarı hakkında kamuoyunu bilgilendirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücrete yüzde 30 zam geldiğini duyurdu. Peki, Yeni asgari ücret ne kadar oldu? İşte yeni asgari ücret 2022 zammı detayları...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye'nin günlerdir beklediği asgari ücret zammı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması ile belli oldu. Asgari Ücret Tespit Komisyonu 29 Haziran ve 30 Haziran tarihlerinde iki kez toplanmıştı. Açıklanan asgari ücret zammı ile beraber işsizlik maaşları, genel sağlık sigortası primleri, doğum borçlanması, engelli aylığı, rapor ücretleri ve 65 yaş üstü aylıkları gibi pek çok alanda değişiklik yaşanacak. 

    Asgari ücretteki esas artışın Aralık ayında yapılacağını belirten Erdoğan "Yılbaşında devreye aldığımız asgari ücret kadar gelirin vergi dışında kalması nedeniyle kamu çalışanlarına bu artış ortalama 300 lira olarak yansıyacaktır" dedi.

    2022 YENİ ASGARİ ÜCRET NE KADAR?

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Enflasyon sadece ülkemizin değil tüm dünyanın en öncelikli sorunudur. Bizim kendi gerçeklerimiz ve alışkanlıklarımız sebebiyle ülkemizde enflasyon rakamları elbette farklı tezahür etmektedir. Dünyadaki her gelişmeyi yakından takip ederken asıl önceliğimizi vatandaşlarımızın sorunlarının çözümüne verdik. Terörle mücadelede çok iyi bir seviyeye geldik.

    Ekonomi programımızı da kararlılıkla uygulayarak ülkemizi küresel fırtınadan en az kayıpla çıkarmanın gayretindeyiz. Salgın döneminde kendimizi dünyadan pozitif ayrıştırdık. Vatandaşların yaşadığı sıkıntıyı asla görmezden gelmedik. Pek çok tedbiri devreye aldık ve almaya devam ediyoruz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kamu çalışanlarımızın ve tüm emeklilerimizin maaşına yüzde 40'ın üzerinde bir enflasyon farkı zammı zaten yapılacak. Asgari ücretlilerin de kayıplarının telafi edilmesi gerektiğini gördük. Çalışmalar sonunda yeni bir asgari ücret rakamı belirledik. Şimdi sizlere yeni asgari ücreti açıklamak istiyorum. Asgari ücrete temmuz ayından geçerli olmak üzere yüzde 30 artış yapıyoruz."

    ASGARİ ÜCRET ARA ZAMMI 5 BİN 500 TL OLDU

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarının devamında şunları söyledi: "Buna göre net asgari ücret 5 bin 500 TL olacaktır. İşçi başına devletimiz işverenlere de 100 TL destek verecektir. Tüm çalışanlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Bu bir ara artıştır. Asıl tespit yıl başında yeniden gerçekleştirilecek. Yıl başında devreye aldığımız asgari ücret kadar ki gelirin vergi dışı kalması uygulaması sebebiyle kamu çalışanlarına ve emeklilere bu artış ortalama 300 TL olarak yansıyacaktır."

    Asgari ücret Temmuz zammı belli oldu Yeni asgari ücret 2022 ne kadar oldu

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow